#Parelendetafels: lekker/gezellig tafelen op 4 coole locaties

Er zijn zo van die avonden dat alles mee zit. Vorige week was het zo’n avond: een lekker diner in goed gezelschap op een coole locatie met zomers weer.

  •  Locatie: het terras van Museum Aan De Stroom (M.A.S.) op de negende verdieping
  • Diner: door de crew van 9 Beaufort in samenwerking met Bru
  • Weer: HEET

Het verhaal ging als volgt. Elke maand organiseert Bru een eetfestijn op een parel van een plek onder de noemer #ParelendeTafels. Voor 45 euro geniet je van lekker eten op een coole locatie. De eerste locatie was het MAS-terras. En ik moet toegeven, dit is inderdaad een parel van een plek. Het uitzicht is behoorlijk heftig. De haven aan de ene kant, het historisch centrum aan de andere kant, dat kan tellen. De avond stond in het teken van een bohemian  sunset. Veel beter had het weer hier niet kunnen op inspelen.

IMG_6697 IMG_6688 IMG_6685 IMG_6705IMG_6702 IMG_6710IMG_6731 IMG_6736

Een glaasje champagne, een paar verfijnde hapjes (de koude Aziatische kokossoep was echt perfect met dit weer) en het prachtige uitzicht…beter kon de avond niet beginnen. Het catheringteam van 9 Beaufort trok de lijn mooi door. Op het menu stonden een Italiaanse salade met mozzarella, tomaten en gerookte ham om te delen, traag gegaarde kip met courgette en couscous en een heerlijk fris dessert met verbena als afsluiter. De wijnen liet ik voor alle duidelijkheid – wegens BOB zijn – aan mij voorbij gaan. De ondergaande zon gaf ons een prachtig beeld over de stad en maakte het bohemian sunset-plaatje compleet.

Ja, het weer zat mee, maar wetende dat het (maar) 45 euro kost, kunnen we toch wel stellen dat dit concept oprecht een aanrader is. Ook de drie andere locaties beloven alvast veel goeds! Zelf eens ervaren? Dat kan nog.

  • 19 en 20 augustus: Oogstfeest in het hopveld – Steenhuffel
  • 17 en 18 september: Botanic chic. Tafelen in een serre! – Hoeilaart
  • 8 en 9 oktober: Culinaire hoogmis in de Saint-Christophekerk – Luik

Meer info en inschrijven   IMG_6700 IMG_6722 IMG_6737