[dropcap size=dropcap-big]D[/dropcap]e Hikari 528 brengt me op dit eigenste moment van Maibara naar Tokyo. De vier dagen in Kanazawa zijn voorbij gevolgen. Het enige wat me nu nog rest is een dagje Tokyo en dan is het inpakken geblazen. Het plan is om morgen een vijfde en laatste update op een nog geheime locatie te schrijven. We zullen zien of dat haalbaar is. Individuele verhalen en tips per stad volgen dan wel later nog eens.

kraakbeen

Kanazawa vormde een interessante afwisseling met de drukte van Kyoto, Osaka en Tokyo. Dat staat vast. Zaterdag trokken we zoals u al weet uit update 3 naar een Oesterfestival. Zondag bezochten we dan Kanazawa zelf. Overdag zag ik een tempel die meer weg had van een huis van Ninja’s dan een religieuze locatie, en één van de mooiste tuinen van Japan. Tenslotte sloten we de dag culinair af met een bezoek aan een Izakaya. Noem het een mix van een Spaanse tapasbar en een Ierse pub. Ik proefde er onder andere van gefrituurd kippenkraakbeen, wat me niet echt kon bekoren.

IMG_2244

IMG_2222

IMG_2247

Maandag trokken we naar twee dorpen op twee uur rijden van Kanazawa. Te midden van de sneeuw – lk heb alvast genoeg sneeuw gezien voor de komende weken – lag het eerste dorp, genaamd Shirakawa-go, bestempeld als Unesco World Heritage. Het tweede dorp (eerder een kleine stad), Takayama, staat bekend voor de sake. Dus wat doet een “foodie” dan? Inderdaad, een stokerij bezoeken, sake proeven (en kopen). De avond werd smakelijk afgesloten met een bezoek aan één van de beste restaurants in Kanazawa, Hotaruya. Ze serveren Kaiseki, of de tegenhanger van de Westerse haute cuisine. De verwachtingen werden dankzij een aantal zeer verfijnde gerechten ruimschoots ingelost.

IMG_2351

IMG_2378

Vandaag restte me dan enkel nog een bezoek aan de food market van de stad en het eten van de lokale specialiteit: Kainsendon, een ruimere versie van sashimi/sushi. Het werd een meer dan geslaagde afsluiter van vier dagen Kanazawa. Morgen resten me enkel nog wat plaatsen die ik echt moet gezien hebben voor ik dit land verlaat. U hoort nog van me.

IMG_2420

IMG_2395

PS: Hartelijk dank aan M.H. voor het plannen, gidsen, vertalen en de gastvrijheid in Kanazawa.