Brewdog Brussels: give it a try

BBegin september opende Brewdog Brussels in … Brussel uiteraard. Vorige maand vond ik eindelijk de tijd om het met mijn ogen te zien.

Brewdog is een Schotse craft beer brouwerij, in 2007 opgericht. Martin Dickies en James Watt, de flamboyante oprichters, hadden als doel iets anders te brouwen dan de Britse lagers en ales. Hun bieren sloegen aan en van amper 1000 hl in 2008 werd hun omzet verhoogd tot meer dan 40.000 hl nog geen tien jaar later. Hun bieren hebben ronkende namen als Punk IPA, Death Pony Club, Dogma, The End of Histroy, …  Ondertussen vind je een aantal van hun bieren bij Albert Heijn. Live proeven doe je in vestigingen in onder andere Edinbrugh, Londen en nu ook in Brussel.

brewdog-0 brewdog brewdog-2

Brewdog Brussels is gelegen recht tegenover de hoofdingang van Brussel-Centraal in een gigantisch pand (Ga de hoofdingang uit, dan naar rechts, steek de straat over en daar op de hoek ligt het.) Op de kaart vind je natuurlijk veel Brewdog bieren, maar ook andere buitenlandse kleppers en Belgische speciaalbieren. De prijs is niet goedkoop, maar ligt in de lijn van wat je in het toeristische Brussel betaalt voor het betere gerstesap.

Met overal stopcontacten, gratis wifi en veel buitenlanders, doet het allemaal wat internationaal aan. Ik kan dit wel appreciëren. Ook hun bieren zijn niet voor de doorsnee pilsdrinker. Hier kom je omdat je eens iets anders wil drinken. Je kan er verder iets eten, maar ik was zelf niet echt fan van de bouletjes op Luikse wijze.

 

brewdog-bier

 

Wij gingen trouwens voor de volgende bieren:

  • Api IPA, Jon F Hancock
  • Five AM Red Ale, Brewdog
  • Jack Hammer, Brewdog
  • Curieuse Neus, En Stoemelings
  • Hop Fiction Pale Ale, Brewdog
  • Dead Pony Club, Brewdog

De Dead Pony Club vond ik, ondanks een alcoholpercentage van 3,5% echt wel een smaakbom. Ook de Jack Hammer was een zeer lekkere IPA.

Brewdog Brussels is oprecht een meerwaarde in Brussel. Er is natuurlijk Moeder Lambic, De Monk, Cantillon en alle lokale café’s die ik (nog niet ken), maar met deze Schotse bezoekers komen de liefhebbers van buitenlands gerstenat extra aan hun trekken.

Conclusie: zit je de volgende keer weer vast in Brussel-Centraal of heb je gewoon dorst? Steek dan zeker eens de straat over en give it a try.