Dessert Battle #3: De Kermis Erfenis

We schrijven februari 1997. Twee jongens worden tien jaar, respectievelijk in het begin en op het einde van de maand. Pieter en Tom kennen elkaar niet. Toch hebben ze iets gemeenschappelijk. Op zondagnamiddag gaan ze altijd naar de oma en opa. Nadat opa de groenten van zijn veld getoond heeft, serveert de oma altijd dezelfde zoete klassieker. De mama drinkt een thee, de papa een digestief en Pieter en Tom een limonade. Elke zondag opnieuw. Een aantal keren per jaar is het kermis in hun dorp. Zowel Tom als Pieter krijgen van de oma en opa dan altijd 200 frank. Om eens zot te doen op de kermis. De kermis is een paradijs voor een tienjarige…

Dat is de achtergrond van Dessert Battle #3. Tom Van Lysebettens en Pieter Declercq keren terug naar hun kindertijd. Ze halen herinneringen aan hun grootouders en de jaarlijkse kermis op. Met de groenten van de opa’s wordt een dessert gemaakt. De klassieker van hun oma’s worden herwerkt tot een moderne versie. Tenslotte eindigen ze met een terugkeer naar de kermis. Hoe gezellig dit ook klinkt, het blijft een battle.

battle #3

Voor de derde keer al daagt Pieter Declercq namelijk een beloftevolle jonge chef uit. Tom Van Lysebettens is de chef van het Gentse Coeur D’Artichaut. Eerder werkte hij bij Eat Love Tastings, Het Gebaar, Volta, C-Jean, etc. Volg Tom zeker op Instagram. Zijn gerechten en foto’s zijn pareltjes. Na een aperitief en een “hapje à la bomma”, krijgt u een epische battle voorgeschoteld. Drie rondes, zes desserts en nog een boel extra’s, dat is wat u te wachten staat. Mocht u zich afvragen wat die battle juist echt is, bekijk dan het verslag van de eerste of tweede editie.

Na een battle in Brugge en Brussel keert Pieter – Hot Cuisine de Pierre – nu terug naar zijn tweede thuis: Gent. Inschrijven kan vanaf nu via declercqpieter@gmail.com. Opgepast: de plaatsen zijn erg beperkt (15 mensen). We houden het immers graag gezellig.