Japan: een eerste impressie Japan: a first impression

IMG_0017

Ik schrijf dit vanuit de Hikabari 465. De naam klinkt als een of andere nieuwe stofzuiger, robot of andere nutteloze uitvinding. Het is echter een trein, meerbepaald een Bullettrain, die me op 2u45 minuten 520 kilometer ver voert. Dankzij mijn Japan rail pass kan ik gebruik maken van dit toptransportmiddel. De trein voert me vanuit Tokyo langs Mount Fuji, over de zee, door steden, dorpen en het platteland naar Kyoto.

IMG_0020

Tokyo heeft na amper vier dagen al een diepe indruk op me achter gelaten. Zondag, de dag van mijn aankomst, en maandag, de dag dat het sneeuwde, heb ik op zich niet veel gedaan. Dinsdag en gisteren maakten het echter ruimschoots goed. Verder weet ik niet zo goed hoe en waar te beginnen. Ik zou je kunnen vertellen wat je moet eten om een sumoworstelaar te worden. Ik kan je uitleggen op welke manier je noedels moet eten of zeggen waar je de koffie met het beste uitzicht kan krijgen. Ik heb momenten beleefd die nu al in mijn top vijf van beste momenten op reis ooit staan. (Mede dankzij T uit Duitsland en E. uit Canada, waarvoor dank) Verder kan ik u vertellen hoe behulpzaam ze zijn, waarom er zoveel automaten zijn en waar je de gekste vissen kunt kopen. Deze onderwerpen en nog veel meer lekkers krijg je op tijd en stond wel voorgeschoteld.

IMG_0007

Toch nog even dit. Tokyo is echt een wonderbaarlijke en gekke stad. Neem de culinaire finesse en culturele verfijning van Parijs, de omvang en gebouwen van NY, de drukte van Wallstreet en the City in Londen, overgiet dat met een Aziatisch sausje en breng op smaak met wat Japanse rariteiten. Dit zorgt voor een mix van culturen, mensen, gebouwen en wijken. Tokyo is niet zomaar een metropool, het is een kosmopool die bruist, leeft en ongemeen interessant is. Wat een gekke stad, echt waar. Je hoort me nog.

PS: Klik op de foto’s voor een grotere versie

 

IMG_0017

I‘m writing this on a special location: the Hikabari 465. No, it’s not some strange invention, but a train. This so-called Bullettrain, takes me from Tokyo to Mount Fuiji, the sea, some cities, the countryside and finally Kyoto. In a little bit more than 2u45min I was more than 520 km of Tokyo.

IMG_0020

After just four days Tokyo impressed me so much. Sunday and Monday I didn’t do much. Tuesday and Wednesday my trip really started. It’s hard to find something to start with, because there were so many interesting things. I can tell you about millions of vending machines, what that you have to eat to become a sumo wrestler, why our seas are almost empty, how friendly Japanese people are, how you have to eat noodles,… All these stories and even much more, I will tell you in the coming weeks. I can already tell you that thanks to T. from Germany and E. from Canada I had some great moments.

IMG_0007

Just this little remark about Tokyo. This is an impressive and crazy city. The pictures don’t even show you half of Tokyo. The city has the French finesse from Paris, the huge buildings from New York, the crowd of Wallstreet and the City in London. Mix this together with an Asian sauce and some Japanese curiosities and you get a very special town. This is not just another big city, but it’s a cosmopolitan mix of cultures, people, buildings, neighborhoods. A crazy city, I tell you. 

Note: just click on the pictures to see them bigger