[dropcap size=dropcap-big]A[/dropcap]an het begin van de Overpoort, naast een opzichtige in het oog springend filiaal van een Amerikaanse pizzaketen – het idee alleen al “Amerikaanse pizza” –, schuilt er sinds een paar weken iets nieuws. De smalle gevel en het sober houten interieur verdwijnen in het niets in vergelijking met hun opvallende buur. Als je het niet weet, dan merk je het bestaan van The Ribhouse zeker niet op. Loop je de komende weken door de Overpoort, let er dan eens op. Bijna tegen de binnenring op de linkerkant, daar vind je The Ribhouse. Waarom je er moet opletten, dat vertel ik je nu.

RIbhouse-1

Afhaaleten, ik baal ervan. Echt waar, keer op keer loopt dat uit op een ontgoocheling. Je kent dat gevoel wel. Het is vrijdagavond, je zit samen met wat vrienden en je hebt echt geen zin in koken. Je hebt ook geen zin om te gaan eten. Met andere woorden, je hebt zin in een afhaalmaaltijd. Er wordt een pizza besteld en een uurtje later wordt de maaltijd keurig op tijd geleverd. Een kartonnen doos, – de bodem is wat vochtig van de warmte – , een dampende pizza en na de eerste hap beseffen van “tjah had ik toch maar zelf gekookt!”. Keer op keer trap ik in dezelfde val. Goede afhaalpizza’s in Gent, roep ze me toe, alsjeblieft. Ik geef echter toe: een meeneempizza, een pintje en wat vrienden, het bevat een bepaalde charme. Daarmee bedoel ik niet de charme van geen afwas. Gewoon, het is soms best eens gezellig. Alleen jammer dat het niet altijd even lekker is. Ooit had ik eens een Mexicaanse afhaalmaaltijd. Omdat het zo slecht was, ben ik het nog altijd niet vergeten. De niet nader te noemen firma T*x M*x bestaat bij mijn weten ook niet meer in Gent. Het zegt genoeg. Welke opties zijn er dan nog? Er is sushi, maar dat is toch wat aan de dure kant. Er is Chinees. Hier geldt hetzelfde als bij de pizzeria’s. Fluister mij een goede Gentse Chinees toe, alsjeblieft. Nu is er echter licht aan het einde van de tunnel der afhaalmaaltijden: The Ribhouse in Gent.

RIbhouse-15

RIbhouse-14

RIbhouse-12

Ik geef je vijf redenen waarom ik fan ben.

  1. De locatie zelf is klein, maar proper. Ik zag het met mijn eigen ogen. Geen vieze donkere Chinees of een lugubere pizzeria. Neen, The Ribhouse is anders: open en deftig.
  2. Ze leveren op tijd. Binnen het halfuur was alles geleverd. En het kon nog sneller…
  3. Ze hebben leuke acties. Deel je bijvoorbeeld jouw bestelling via Twitter of Facebook, dan ontvang je 5% korting. Handig meegenomen, me dunkt.
  4. De porties zijn ruim voldoende. We bestelden het partypack. Vijf man waren nodig om dit op te eten. Voor 52,50 euro krijg je namelijk dit:

Schermafbeelding 2013-07-02 om 10.41.37

5. En ja, het was ook lekker. Het vlees van de ribs is mals en helemaal niet uitgedroogd. De sauzen zijn lekker en de koolsla geeft je het gevoel dat je gezond bezig bent.

RIbhouse-11

RIbhouse-10

RIbhouse-9

RIbhouse-7

RIbhouse-5

Zijn er dan geen minpunten? Jawel, ik heb een klein minpuntje. We spreken over een Ribhouse met de R, I, B van rib. De halve slabs zijn misschien wat aan de beperkte kant. De overdaad aan drumsticks, partysnacks, broodjes, sauzen en aardappelen maakt dit natuurlijk ruimschoots goed.

RIbhouse-18

Ik heb ook nog een tip. Voorzie een rol keukenpapier per persoon. De handjes kunnen best wat smerig worden.

RIbhouse-17

Conclusie: The Ribhouse is een meerwaarde voor de Gentse wereld der afhaalmaaltijden. Als ik nog eens een avond niet wil koken en met vrienden wat gezellig wil samen zitten, dan weet ik wat te kiezen.

The Ribhouse
Overpoortstraat 63
9000 Gent
http://www.ribhouse.be
Twitter: @RibhouseBe
Facebook: Ribhouse.be
Open van maandag 17:00 tot zondag 01:00