[dropcap size=dropcap-big]D[/dropcap]insdagavond staat bij mij steevast genoteerd als kookavond. Dat weet u ondertussen wel al, me dunkt. Vorige week kon ik er wegens Grandma’s Design niet bij zijn. Deze week was ik er gelukkig weer bij. Het werd een leerrijke avond, alweer.

Het voorgerecht bestond uit rucolapesto, zeebarbeel met olijfkorst en salade van tomaat en mozzarella. Het was lekker, maar of één of andere mysterieuze reden is zeebarbeel niet echt mijn favoriet visje. De pesto en de olijfkorst, daarentegen, waren dan wel weer zeer lekker.

Het hoofdgerecht was uitmuntend. Een combinatie van fazant, girolles, veenbessen, risottokroketjes met truffel en een heerlijk sausje werd klaargemaakt. De fazant werd vacuüm getrokken en 12 minuten op lage temperatuur gegaard. Het resultaat was een zeer sappig stukje vogel. Girolles zijn dan weer heerlijke paddenstoelen, maar uiterst vervelend om te kuisen. De kroketjes waren net zoals het vlees en de saus ook zeer lekker. Heerlijk met die truffel. Dit gerecht was overduidelijk het beste onderdeel van de avond.

Als dessert maakten we een mousse van cappuccino met een espuma van koffielikeur. De espuma was net als de mousse best lekker. Zelf zou ik het anders presenteren vb. in een glas waardoor het een echte cappuccino lijkt.

Kort besluit van de avond: 1 topgerecht en 2 matige gerechten (in vergelijking met andere avonden). Wat ik dit jaar nog allemaal gemaakt heb op dinsdagavond, vind je hier.