Dessert Battle #6: Pieter vs Pieter

U hebt er even op moeten wachten, maar hier is het dan: de officiële aankondiging van dessert battle 6. Na Brussel, Gent, Antwerpen, Brugge en Wervik trek ik met mijn garde en spatel naar Leuven. Tegenstander is niemand minder dan Pieter De Volder. Zegt die naam u niets? Pastrypikkes is zijn online alter ego, actief op “dat dingske met diene blauwe vogel”, inderdaad Twitter en “da ding met al die foto’s daar”, jip Instagram.

Professioneel is hij dé man achter de desserts van Luzine. Luzine, is dat niet euhm…allez van die van tv…? Ja inderdaad, Jeroen Meus zijn toprestaurant. Pieter is er chef patissier. En wetende dat hij van opleiding sport deed, mogen we dus spreken van een geslaagde carrièreswitch. Ik ben dan ook oprecht blij dat deze klassebak – met overigens een prachtige naam – toegestemd heeft om tegen mij te “vechten”.

Affiche battle 5

Wat mag u verwachten van dessert battle 6? Veel, eerlijk gezegd. Pieter DC studeerde in Leuven en voor Pieter DV is het zijn tweede thuis. De keuze voor het thema was dus snel gemaakt: Leuven. In vier rondes serveren we u allerlei lekkers. Beginnen doen we met een openingshapje rond Leuven, begeleid door een streekdrankje.

De tweede ronde wordt een dessert gemaakt met wat we vonden Op De Boerderij. Voor alle duidelijkheid: De Boerderij is het huis van Wa_Ver. In zijn gigantische tuin, net buiten Leuven in Herent, is Wannes V. gestart met het telen van allerlei lekkers. Pieter en ik trekken er de week voor de battle naartoe en maken een dessert met wat we daar vinden. Dit dessertje brengen we aan de man met een lekkere wijn.

14201684696_1225bc181f_z

De derde ronde is iets voor Pieter DV. En eigenlijk is het hij, die me in deze ronde uitdaagt. Hij is een echte patissier, noem het een taartenman. Pieter daagt me uit om een taart te maken. Niet zomaar een taart natuurlijk… we serveren het met een lekker biertje en een bolletje ijs. “Toert en Kreim”, het wordt de moeite.

We sluiten af met een klassieker: een koffietafel. En neem het deze keer maar letterlijk. Pieter en ik serveren u allerlei lekkers uit onze kindertijd, terwijl Cothé u voorziet van overheerlijke koffie. Even kaderen misschien.

cothé

Cothé zijn twee dames, die gepassioneerd zijn door koffie en thee. Na een opleiding Barista namen ze het heft in handen en startten Cothé. Wat tijdens 100 jaar De Ronde (zie Het Verzet viert De Ronde) nog een experiment was, groeide uit tot een beginnende referentie. Onlangs haalde Cothé de bronzen medaille binnen op het Belgisch Kampioenschap Barista. Om maar te zeggen, verwacht u aan niet zomaar een bakkie koffie. Hierbij serveren wij trouwens nog een Leuvens specialleke.

En praktisch? Alles gaat door in Leuven. Collectiv4Architects stelt hun bureau aan de Vaartkom voor ons open. In dit prachtig bureau bent u mits ingeschreven van harte welkom op zondagmiddag 15 juni van 14u tot 18u.

U leest het, dessert battle 6 wordt de moeite!

Inschrijven kan, maar u zal snel moeten zijn. Er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar. Lees: 30.

Meer info of inschrijven kan bij mij:

Pieter Declercq

0477686055

declercqpieter@gmail.com

 

Nu al dank ik graag Cothé, Serax, Collectiv 4 en uiteraard Pieter De Volder!