6 Zinnen: inderdaad een ontdekking van het jaar

Wat betreft recensies van gastronomische restaurants leg ik steevast mijn oor te luister bij Frank Be-Gusto. Onlangs werd hij door Piet ‘Likoké’ Huysentruyt in Lazy Monday omschreven als één van de slechts vier journalisten uit ons land, die echt kunnen proeven. Kan tellen qua compliment. Op zijn restaurantblog neem ik een kijkje als ik twijfel om ergens hoogstaand te gaan eten.

Ter gelegenheid van een aantal festiviteiten wilden wel goed gaan eten. En dus zocht ik bij Frank om inspiratie. De 6 Zinnen in Hasselt was voor hem ‘dé ontdekking van het jaar’. Niet alleen voor hem trouwens. Het is zo’n restaurant waar je de laatste tijd niets dan goed over hoort. Ook een aantal “foodievrienden” waren ronduit lovend. Bovendien viel de prijs (voor die categorie van restaurants) relatief goed mee.

Een blik op het reservatieschema maakte duidelijk dat het niet evident was om te reserveren. Geen The Jane-toestanden, maar toch een aardig gevulde planning. We vonden nog een gaatje begin september.

 

Foto: Frank Be Gusto
Foto: Frank Be Gusto

Starten deden we met een Pisco Sour, hun huiscocktail. Lekker fris en een verraderlijk sterk drankje. De amuses volgden elkaar vlotjes op. Daarna was het de beurt aan een voorgerechtje met ceviche van zeebaars, zeesla en kropsla: fris en lekker. Dit werd gevolgd door een hoofdgerecht met kalf, courgette en artisjok: alweer een topper.

Foto: Frank Be Gusto
Foto: Frank Be Gusto

Eindigen deden we met een dame blanche voor mij, een dessertje met perzik, amandel en framboos voor IR. Bij de koffie werden we nog verwend met tal van koekjes en versnaperingen. Het heeft ons allemaal meer dan gesmaakt. Niet te zwaar, meer dan voldoende en uiterst lekker. “Geen foto’s?” Excuses, die zijn spoorloos van mijn gsm verdwenen. Vandaar de gebrekkige info. Meer diepgang over Jan zijn kookkunsten vind je bij Frank.

Foto: Jong Keukengeweld
Foto: Jong Keukengeweld

 

Wat me nog van het hart moet, is een compliment over de gastvrijheid.

 

“Uit eten gaan is voor ons meegaan in het verhaal, het proberen te begrijpen en je laten leiden door al je zintuigen. Wij doen dit met oprecht enthousiasme, trots en veel liefde. En je zult dit voelen, daar zijn we zeker van.” – Jan en Karoline

 

Rustig, ietwat verlegen brengt chef Jan zelf een aantal gerechtjes aan tafel. Gastvrouw Karoline nam ons van het eerste moment mee op sleeptouw. Vriendelijk, attent, af en toe een subtiel mopje, het kon allemaal. Het enthousiasme, de trots en hun liefde stralen ze effectief uit.

Ik haat het namelijk wanneer het zaalpersoneel te vriendelijk is en voortdurend mopjes wil maken of als het anderzijds te afstandelijk en te stijf is. In de 6 Zinnen zat de balans bij ons helemaal goed. Alleen al voor de gastvrijheid zou ik terugkomen. En dan heb ik het nog over de eerlijke prijs of de topgerechtjes.

6 Zinnen, zeker één van de ontdekkingen van het jaar!

 

 

Meer weten:

Restaurant 6 Zinnen

Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt

Tel: +32 11 334 734

Restaurant 6 Zinnen