Boterham met verse kaas, cornichons en gepekelde radijzen

Inmaken, superleuk. Er waren de cornichons, de mirabellen, de pastinaak en onlangs ook de radijzen. Meer info en recepten:

Het probleem is echter wat je ermee doet. De cornichons vliegen erdoor, maar de eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat die pastinaak nog in de koelkast zit en de mirabellen in de kast blijven staan. Met die laatste zou ik eens compote, taart of confituur moeten maken, ik weet het. Maar gefermenteerde pastinaak, dat krijg ik niet zo snel verwerkt. (Tips? Altijd welkom!)

Goed, toen ik die radijzen pekelde, werd hier thuis dan ook geopperd dat ik toch snel eens wat ingemaakt voedsel moest nuttigen. Zo gezegd, zo gedaan. Zie hier dan ook mijn boterham met verse kaas, eigen cornichons en gepekelde radijzen. Een klassieker, maar soms moet het niet moeilijk zijn…

boterham met plattekaas en radijzen

Recept: Boterham met verse kaas, gepekelde radijzen en Hot Cornichons de Pierre

Perfect als snelle lunch of in miniportie als lekker hapje

Ingrediënten

Een paar sneden bruin brood, een paar eetlepels verse kaas, takjes platte peterselie, cornichons, komkommer, gepekelde radijsjes, zwarte peper

Bereiding

  1. Smeer de boterhammen in met verse kaas.
  2. Snij de cornichons, komkommer en eventueel radijsjes in schijfjes.
  3. Garneer de boterham met de schijfjes cornichons, komkommer, radijsjes. Werk af met zwarte peper en platte peterselie.

Biertip: lekker met een oude Geuze, een oude Kriek of een Vlaams Rood-bruintje.