Hotdogs met koolsla, in bier gekarameliseerde ui en picklesmayo

Soms moet je het niet moeilijk maken. Wat worsten op de barbecue, pintje in de hand, vrienden op het terras, spelende kinderen en de ondergaande zon. Hoe idyllisch kan een avond in een werkweek zijn?

vierkant Play Festival (17 of 24)

Voor de hotdogworsten koos ik echte worsten. Jip, van mijn favoriete varkensboer Schurmans. Die had u moeten zien aankomen. Deze hotdogs zijn dus eigenlijk een soort van braadworsten. U wel bekend van een voetbalmatch of zo. Daarom serveer ik er wat gebakken ajuin bij. Meer zelfs, ik karamelliseer ze én blus ze met bruin bier. Sint-Bernardus Prior voor de verduidelijking.

Barbecook juli foto (18 of 62)

Barbecook juli foto (27 of 62)

Het enige probleem? Het vinden van een lekker broodje. Dus, liefste lezer, zelf een tip, please shoot! Ik ben u eeuwig dankbaar. Uit noodzaak kies ik voor een stokbrood. Lekker, maar niet perfect.

Voor de rest hou ik het eenvoudig: een snelle koolsla, picklesmayo en Bicky-uitjes. Sorry, guilty pleasure. Het resultaat mag er best wezen. Vettig (uiteraard), een beetje zurig en morsen all-over-the-way. Je kent het wel.

En nu? Hup naar buiten, barbecue aansteken en bakken die worsten!

Ah ja, juist, eerst het recept.

Barbecook juli foto (46 of 62)

Recept: Hotdogs met koolsla, in bier gekarameliseerde ui en picklesmayo

  • Aantal: 8 à 10 man
  • Duur: 30 min
  • Materiaal: 1 barbecue
  • Oorsprong ingrediënten: wortel en ajuin uit de tuin, zelfgemaakte mayonaise en worsten van Schurmans. Meer van de winkel.

Ingrediënten:

10 à 16 worsten, 3 stokbroden, Bicky-uitjes, 3 wortelen, ¼ witte kool, mayonaise, pickles, yogurt, 1 limoen, peper, zout, 2 ajuinen, 2 el bruine suiker, 1 flesje Sint-Bernardus Prior, peterselie

Bereiding

  1. Pel en snij de uien dun. Smelt boter in een pan. Bak de uien in de boter. Zet het vuur wat zachter en bak ze gaar. Voeg de suiker toe, laat karamelliseren, blus met de helft van het bier (andere helft kan je uitdrinken) en laat even inkoken. Zet opzij.
  2. Rasp de wortel en kool. Meng en maak een dressing van 3 el yoghurt, 3 el mayonaise, sap van 1 limoen, peper en zout en fijngehakte peterselie. Meng onder elkaar.
  3. Doe de mayonaise in een maatbeker. Voeg 3 à 4 lepels pickles toe. Mix fijn. Doe in een spuitzak.
  4. Verhit de barbecue. Grill of bak de worsten.
  5. Toast het stokbrood kort op de barbecue. Snij overlangs.
  6. Beleg het stokbrood met de gebakken ui, koolsla en worst. Werk af met de picklesmay en Bicky-uitjes. Smakelijk.

 

Barbecook juli foto (19 of 62)

 


 

In samenwerking met Barbecook zorg ik net zoals vorig jaar ook deze zomer weer voor een reeks lekkere en inspirerende BBQ-recepten. De komende maanden ontdek je op regelmatige basis alle nieuwe creaties.

Recept gemaakt op de Barbecook Siesta Black. 

Met dank aan Demeyere voor de pan.