Jules Destrooper Bloggerscontest: Parijse wafel – chocolade – aardbei – framboos

Waarom ik deel neem aan de Jules Destrooper Bloggerscontest kon u hier al lezen. Ik vat het even voor u samen: het doel is drie recepten maken met één van de koekjes uit Lo op basis van Foodpairing, een Belgische tool die smaakcombinaties maakt op basis van aroma’s. Na welgeteld drie pogingen ben ik eindelijk tevreden over het eerste gerecht.

Dus zie hier, mijn eerste officiële creatie: in chocolade gedopte Parijse wafel, frambozenmousse, sorbet van aardbei en geroosterde amandel.

Waarom die keuze? Aardbei, frambozen, donkere chocolade en geroosterde amandelen zouden goed passen bij de Parijse wafel volgens Foodpairing. De limoenzeste, framboos en sorbet zorgen voor de nodige frisheid die de zoetheid countert.

IMG_6676

Recept: in chocolade gedopte Parijse wafel, frambozenmousse, sorbet van aardbei en geroosterde amandel

Ingrediënten

Parijse wafel, 100g melkchocolade, verse frambozen, 10g amandelen, een paar muntblaadjes; voor de sorbet: 250g aardbei, limoen, 75g suikersiroop; voor de frambozenmousse: 50g frambozenpuree, 30g mascarpone, 30g Griekse yoghurt, 30g room, 30g bloemsuiker, 1,5g gelatine

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg dat het water niet kookt. Voeg wat stukjes chocolade toe en roer onder de gesmolten chocolade. Laat de chocolade afkoelen tot ongeveer 35 graden Celsius. Dop de wafeltjes in de chocolade. Laat uitlekken en afkoelen in de koelkast.
  2. Mix de aardbeien fijn. Meng met de suikersiroop. Verfris met zeste van limoen. Draai af tot sorbet.
  3. Meng voor de mousse de yoghurt met de mascarpone. Klop los. Meng de bloemsuiker onder een deel van de frambozenpuree. Voeg toe aan de mascarpone. Klop alle klonters weg. Week de gelatine en warm een ander deel van de frambozenpuree op. Smelt de gelatine in de warme puree. Klop de ijskoude room half op. Voeg de frambozenpuree met gelatine toe aan de mascarpone. Spatel de geslagen room onder het mengsel. Giet in vormen of doe in een spuitzak.
  4. Rooster de amandelen in een pan. Hak fijn.
  5. Spuit de frambozenmousse op de Parijse wafel. Garneer met de gehakte geroosterde amandel, verse frambozen en muntblaadjes. Lepel er een bolletje aardbeiensorbet bij. Werk af met zeste van limoen.
  6. Smakelijk!

 

Jules Destrooper Parijse wafel