Pizza Hawaï, jip, de enige echte

-“Toch geen pizza Hawaï zeker?”

– “Pizza Hawaï, really?”

Er zijn weinig gerechten, waar ik via Instagram zoveel reactie op kreeg, als op dit. Ik bestel het nooit op restaurant, maar zo af en toe, zelfs niet één keer per jaar, maar gewoon jah… sorry, het is mijn guilty pleasure. Als het troost kan bieden aan zij, die echt ontgoocheld zijn in mij, ik heb het deeg zelf gemaakt en de hesp komt van lokale varkensboer Schurmans.

Het was trouwens de eerste keer dat ik me aan pizzadeeg maken waagde. Bovendien bakte ik hem op de pizzasteen in mijn Barbecook gasbarbecue. Die gaat veel warmer dan mijn oven. Het resultaat mag er best wezen, al zullen de Italianen onder jullie het ongetwijfeld veel beter kunnen. Bij deze nodig ik me dan ook graag uit tot een lesje pizza bakken.

En neen, ik zal dan geen Hawaï maken. Dat bak ik dan wel stiekem bij mij thuis. 😉

 

Barbecook deel 2 (4 of 50)

 

Recept: pizza Hawaï

 • Aantal: 2
 • Duur: los van het deeg, 15 minuten
 • Materiaal: pizzasteen, barbecue
 • Herkomst: hesp van Schurmans, rest supermarkt

 

Ingrediënten

800g ’00 bloem, 1kl suiker, 3kl zout, 8 el olijfolie, 72g verse gist, 400ml water

1 bol mozzarella, 70g tomatenconcentraat, 2 schijfjes ananas, 1 sneetje hesp, oregano, peper, zout olijfolie

 

Bereiding

 1. Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
 2. Verkruimel de gist in het lauw water. Roer en los het op. Giet dit in het kuiltje. Voeg de olijfolie, zout en suiker toe. Meng en kneed tot een homogeen deeg.
 3. Laat 1 uur rijzen op een warme plek onder een vochtige handdoek. Verdeel daarna in porties. Bol ze op en laat wat je nodig hebt nog een kwartiertje rijzen. Vries de rest in.
 4. Strooi voldoende bloem over jouw werkblad. Rol het deeg uit.
 5. Smeer in met tomatenconcentraat. Leg er wat mozzarella, hesp en ananas op. Kruid met peper, zout en oregano. Besprenkel met olijfolie.
 6. Verhit de barbecue met de pizzasteen tot die loeiheet is. Schuif er de pizza op, sluit de barbecue en bak krokant.
 7. Werk af met extra oregano, olijfolie en eventueel wat basilicum.

 

Barbecook deel 2 (1 of 50)


 

In samenwerking met Barbecook zorg ik net zoals vorig jaar ook deze zomer weer voor een reeks lekkere en inspirerende BBQ-recepten. De komende maanden ontdek je op regelmatige basis alle nieuwe creaties.

Recept gemaakt op de Barbecook Siësta.