[dropcap size=dropcap]B[/dropcap]este meneer Boonen Tom,U kent mij niet. Ik ken u niet. Ik weet wie u bent, omdat u bekend bent. Dus persoonlijk kennen, neen dat is helaas niet van toepassing. Ik moet bekennen dat ik u wel “ne coolen” vind. Er is dat sappig Kempens accent, u kleurt weleens buiten de lijntjes en u kan verdomme stampen op “ne velo”. Waarschijnlijk krijgt u dagelijks hopen mails en brieven. Ik schrijf u deze brief echter niet vanuit het standpunt van een fan. Ik schrijf u omdat ik bezorgd ben. Ja, echt waar, ik ben bezorgd. En wel om volgende redenen.

Onlangs liep ik door een niet nader te noemen warenhuis. Ik zocht een snelle hap. Mijn oog viel op uw favoriete pasta. “Tom’s favourite” en “zonder mayo”, ik moest dat toch eens proberen. Helaas, ik had het moeten weten. Deze snelle hap van €2,99 was toch niet echt mijn ding. De pijpajuin en de look overheersten. De kip was nogal aan de droge kant en voor de rest hoef ik dit niet te bespreken.

Moest u dit echt doen, meneer Boonen Tom, zo met uw hoofdje op de verpakking staan? Ik kan me moeilijk inbeelden dat dit uw meest lucratieve sponsordeal is. Ik snap het natuurlijk wel. Het is gemakkelijk verdiend, maar eerlijk hebt u dit geproefd? Mocht uw hoofd op een fiets staan, ik zou twijfelen. Mocht u poseren naast laminaat, ik zou twijfelen. U weet maar nooit dat u handige handen hebt en het 1-2-3-kliksysteem echt top vindt. Mocht uw hoofd in het vervolg op een gerecht staan, ik koop het niet.

Meneer Boonen Tom, ik heb eens de ingrediëntenlijst bekeken. Toen was ik pas echt bezorgd. Als dit uw favoriete pasta is, dan bent u niet gezond bezig. Misschien hebt u daarom zo snel een blessure dit jaar. Mijn mama zegt altijd dat ik gezond moet eten: veel groentjes, mager en zo, mama’s weet u wel. Kijk Meneer Boonen Tom, over hoe u moet genezen, daar weet ik niets van. Ik ben geen medicijnman. Ik weet ook niet hoe u het WK kan winnen. Ik ben geen echte wielerman. Hoe u gezonder kan eten, Meneer Boonen Tom, dat weet ik wel. Met meer smaak ook, dat lukt me ook wel.

Ik heb me daarom eens een middagje in mijn keuken verstopt. Niet echt verstopt natuurlijk, dat zou wat geven. Kom ik daar plots uit de kast en al. In bijlage vindt u het herwerkt recept van uw favoriete pasta. De basis blijft hetzelfde: pasta met kip en tomaat. Een aantal dingen heb ik verwijderd. Kom het gerust proeven, roep me maar of laat uw vriendin Lore het maken. Het is echt niet veel werk.

Smakelijk en ik wens u nog een prettige dag en een behouden fietsrit.

Hoogachtend

Een bezorgde Pieter.

PS: het vorkje vind ik wel zeer handig.

Recept: Tom zijn favoriete pasta

Nodig: farfalle (strikjes), fijne groene bonen (subtiel mopje van de firma?), kerstomaten, wortel (voor de oogjes), paprika, yoghurt, verse basilicum, ketchup, kip, cayennepeper, paprikapoeder, zout, peper, boter (meer smaak)/olijfolie (gezonder).

Werkwijze

Kook de pasta gaar. Laat afkoelen. Blancheer de boontjes. Mix wat yoghurt met ketchup en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper. Was en snij de paprika en de tomaatjes. Schil en snij ook de wortel fijn. Bak de kip in boter of olijfolie. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Meng de groenten onder de pasta. Voeg dressing toe naar wens. Werk af met wat verse basilicum. Serveer met de kippenreepjes.

Oordeel zelf

 

Tom Boonen Tom Boonen 3

Tom Boonen 2