IMG_1483

[dropcap size=dropcap-big]I[/dropcap]k schrijf jullie weer vanuit de trein, namelijk de Sakura 561 Shin-Osaka – Hiroshima. De Sakuri 561, geef toe, hoe heerlijk klinkt dat? Stoerder dan de IC-trein 5038 Knokke-Blankenberge en veel beter en stipter dan de Fyra, dat staat vast. Misschien moeten de NMBS-specialisten hier eens op studiereis komen. Maar goed, tijd voor een tweede update.

golden temple

De verhalen, recepten en beelden bewaar ik tot na mijn thuiskomst. Nu wil ik vooral genieten van de reis. Ik geef je toch al wat indrukken mee van mijn verblijf in Kyoto en mijn blitzbezoek aan Osaka.

kyoto

In Kyoto zag ik indrukwekkende tempels. Echt, prachtexemplaren. De Gouden Tempel en de sites in Nara zijn echt meer dan de moeite waard. In diezelfde stad ontmoette ik zalige mensen. Het eten, tenslotte, was er heerlijk. Ik kookte zelf Belgisch op een home party, maar leerde er ook dumplings en takoyaki maken. (eeuwige dank aan Yuki en Eri, mijn twee hosts) Op de home party verrasten we Eri met een Belgisch verjaardagstaart. Ik maakte quiche met zelf meegebrachte pastinaak en stoemp met zelf meegesleurde spruiten. Meer Belgisch lijkt me onmogelijk. Trouwens, voor al zij die denken dat ik terugkom als een sushimeester: hier hebben ze best wel meer dan sushi, geloof me. Het uitgebreid verslag van de home party, de te proeven gerechten en de kookles inclusief recepten volgt nog. Geduld, graag.

IMG_1178

IMG_1179

IMG_1147

IMG_1205

IMG_1231

IMG_1241

Vandaag vertrok ik naar Hiroshima en stopte nog even in Osaka. Deze stad heeft niet alleen een aantal oude gebouwen, zoals dit kasteel. Het is duidelijk ook een modern zakencentrum. Ik proefde er voor de eerste keer van een typisch Japanse Bento Box, maar meer daarover later. Nu ben ik voor een paar dagen in Hiroshima, waar geschiedenis – en niet food – op de eerste plaats komt. Toch moet ik blijkbaar de lokale specialiteit okonomiyaki proberen. Als het dat maar is…

IMG_1382