[dropcap size=dropcap-big]Z[/dropcap]oals jullie wel weten, ga ik elke dinsdagavond koken. Ook de achtste avond was een topper, opnieuw. Het voorgerecht was een cappuccino van kreeft met Ricard en dille. De soep was met voorsprong de beste soep die ik sinds lang gedronken heb.

Als hoofdgerecht maakten we een Millefeuille van varkenshaasje, eendenlever, appel, gedroogde Gandaham en knolselderpuree. Het was niet echt mijn ding. Ik hou sowieso al niet van foie gras en lever, laat staan in zo’n zware combinatie met varkenshaasje, appel en puree. De gedroogde ham was ook veel te taai. Lekkere saus, heerlijke puree, maar veel te veel.

Het dessert was met voorsprong het lekkerste van de ganse avond. De combinatie van peer, amandelen en sinaasappel was verbluffend. Perenchips, crème van peer, amandelijs en gekonfijte zeste van sinaasappel, het was uitmuntend. Ik zeg vaak dat het lekker was, maar dit steekt er toch bovenuit. Op kerstavond maak ik het dessert en dit is alvast een kanshebber. 2-1, dank aan chef Jurgen.