[dropcap size=dropcap-big]N[/dropcap]a een paar weken onderbreking was het net voor ik vertrok weer tijd voor een kookles. De eerste kookles van 2013 vond plaats vorige dinsdag. Het bleek een zeer ambitieus, maar lekker menu te zijn. Wie het thuis probeert, raad ik af deze drie gerechten in één menu te serveren. Het is echt wel veel werk.

Spermalie 2.12-1

Spermalie 2.12-2

Het eerste gerecht was zeer toevallig Sushi. Toevallig inderdaad, want zoals jullie weten zit ik op dit moment in Japan. Er waren drie soorten sushi: met scampi en koriander, komkommer en wasabi en zalm met mierikswortel. Dit trio werd gecombineerd met een espuma en brunoise van komkommer. Het was met andere woorden een ideale opwarmer voor de reis.

Spermalie 2.12-7

Spermalie 2.12-4

Spermalie 2.12-6

Het hoofdgerecht was één van mijn favoriete stukjes wild: haas. De filets van haas werden geserveerd met pommes dauphinois, stoemp met spruitjes, veenbessen in een krokant mandje en een saus met twee soorten pepers. Zowel de stoemp als de pommes dauphinois waren echt heerlijk. Persoonlijk vond ik het alleen een beetje vreemd om twee verschillende bereidingen met aardappel in één gerecht te combineren.

Spermalie 2.12-2

Spermalie 2.12-1

Het dessert, tenslotte, was top. Hoewel ik geen grote fan van pompelmoes of bloedsinaasappel ben, was dit toch zeer lekker. Het werd een combinatie van citrusvruchten met gekonfijte sinaasappel, macarons met limoen en Grand Marnier en afgewerkt met ijs van witte chocolade en Grand Marnier. Macarons staat in mijn top drie van dingen die ik in 2013 zeker wil onder de knie krijgen. De les kwam dus zeer goed gelegen.