[dropcap size=dropcap]I[/dropcap]k ben inderdaad bezig met het sorteren van de foto’s van mijn reis naar Japan. Een paar dagen geleden kon u al lezen hoe u een sumoworstelaar wordt. Vandaag geef ik u drie alternatieve locaties tot het nuttigen van een maaltijd. Het moet niet altijd over sterren, restaurants en winkels gaan, niet waar? De drie locaties zijn totaal verschillend. De maaltijd die ik daar at, was telkens niet van een sterrenniveau. Op die plaatsen maakt dit ook niet uit. Het uitzicht, de weg er naartoe en de omgeving compenseren de – trouwens – best voortreffelijke maaltijden ruimschoots.

1. Tokyo Sky Tree (link)

Deze toren was mijn eerste en laatste topervaring van mijn reis. Helemaal aan het begin van mijn reis genoot ik samen met mijn Duitse en Canadese roomies van het uitzicht, een koffie en een stukje taart. De NY cheesecake is trouwens echt lekker. Na bijna drie weken door dit heerlijke land reizen sloot ik er mijn reis af met een curry met rijst. De maaltijd viel te pruimen – meer ook niet – maar het uitzicht met Mount Fuji, de ondergaande zon en Tokyo by night compenseerden ruimschoots. Tip: ga enkel naar het eerste platform. Dat kost een kleine twintig euro, maar het uitzicht over Tokyo is indrukwekkend. Ga niet naar het tweede platform en gebruik die tien euro voor een maaltijd of een koffie in de bar.

Skytree Blog-1 Skytree Blog-6 Skytree Blog-7 Skytree Blog-8 sky tree nacht-3 sky tree nacht 2-2

2. Umeda Sky Building Osaka

In Osaka staat een architecturale parel of gedrocht – afhankelijk van uw visie. Ik hou het bij een futuristisch gebouw. Dit is echt het zakenhart van de stad. Mannen in kostuums en vrouwen in mantelpakje lopen er heen en weer. Veel tijd hebben die mensen niet, dus de lunchmogelijkheden zijn talrijk. Onder het gebouw is een donker halletje met restaurantjes. Mijn aandacht ging echter naar het stalletje tegenover het gebouw. Daar verkochten ze lunchboxen voor 3 à 4 euro. Na nader onderzoek bleek dat ze samenwerkten met het kraampje op de hoek. Dat was uitgerust met microgolf om uw maaltijd op te warmen. Net zoals de zakenmannen, warmde ook ik mijn maaltijd op en at het op in de schaduw van het gebouw. Ondanks het gure weer was ik niet de enige. De lunch was – de prijs in gedachten houdend – echt wel voortreffelijk. Bij ons vind je dit niet voor die prijs, neem dat van me aan. Het was echt wel beter dan het voer waarop de foto prijkte van die wielrenner. (Lees: Tommeke zijn shizzle)

Osaka -2 Osaka -4 Osaka -10 Osaka -8 Osaka -13

3. Mount Misen – Myajima

Japan bestaat uit grote imposante steden. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een dag of meer dagen te wandelen. Een dagje wandelen kan je doen op Mount Misen. Deze heuvel ligt het eiland Myajima tegenover Hiroshima. Een meerdaags verblijf in deze beruchte stad leent zich uitermate voor een bezoekje aan het eiland (tip 1). Het eiland is vooral bekend van zijn schrijn. Dit religieus bouwwerk drijft als het ware, wanneer het hoogwater is. Tip 2: ga als het hoogwater is. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht. Nu kan je het eerste deel van een lift doen, maar de berg kan ook beklommen worden. De wandeling brengt je door één van de oudste bossen van Japan. Moest ik het opnieuw doen, ik ging voor een ganse dag en beklom de berg (2 à 3u, zo vertelden ze me). Met de lift geraak je al een heel eind, maar het kost je wel wat. De lift start een eind van de aanlegsteiger. Eerst moet je dan wat wandelen, vervolgens een bus nemen en dan pas kan je de lift nemen. Een korte maar pittige beklimming brengt je tenslotte naar de top op meer dan 500m. Ik nam mijn sushi van 3euro mee naar boven en genoot van het uitzicht. Behalve een vogel was er niemand. Heerlijk. Tot die vogel mijn maaltijd pikte, wanneer ik net mijn rug draaide. Wil je naar de top, kies dus zelf de wijze van beklimming afhankelijk van tijd, conditie en budget.

mt misen-1 mt misen-2 mt misen-8 mt misen-4

misen-2

De vogel zit al op de loer. #loservogel

misen-1

Naar mijn bescheiden mening zijn dit echt drie leuke alternatieve plaatsen. Bezoek je ooit Japan, laat me dan zeker weten wat je er van vond.