Foodnomads: opstaan met Siska Schoeters

Een paar weken geleden stond ik ook op zondag op met Siska Schoeters. Zij heeft, als gast-curator voor Foodnomads, een limited edition ontbijtbox samengesteld.

Even wat duiding. Foodnomads is een jong en Belgisch bedrijfje, dat kleine en lokale producenten willen ondersteunen. Op hun site kun je alle producten apart bestellen of zelf een box samenstellen op maat.

superhero-home-01

Elke drie maanden is er een gast-curator die haar of zijn box samenstelt. Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar een zelfgekozen goed doel. In dit geval koos Siska Schoeters voor Unicef. Het geld zal besteed worden om kinderen water en een volle maag te geven. Siska’s box bevat zowel ingrediënten voor een snel als voor een uitgebreid ontbijt.

foodnomads-oomelet foodnomads-5 foodnomads-4

Met een baby zit uitslapen er niet bij, dus gingen we voor het uitgebreid ontbijt. De alternatieve snoepjes, de energiedrank en de havermout liet ik aan mij voorbijgaan. De karamelpasta van Heaven Chocolate, daar kreeg ik wel een potje van op. De toevoeging van een beetje fleur de sel geeft de pasta een extra toets. Ook de granola’s konden ons bekoren. Ze worden vervaardigd in Antwerpen bij I Just Love Breakfast. Van de noten tot de granen, het is allemaal fairtrade en biologisch.

Het derde product, waar ik fan van was, is aivar. Ik kende het niet, maar blijkbaar is hét één van de nationale gerechten in Macedonië. Vergelijk het met pesto, maar dan van zoete, geroosterde rode pepers en aubergines. Lekker bijvoorbeeld op de boterham of in een omelet met geitenkaas en kerstomaatjes.

Een stuutje met choco, een kom granola, een stevig omeletje met aivar, zo’n ontbijtje lust ik elke dag wel.

 

Meer over Foodnomads en Siska’s box