Ingemaakt smaakt lekker

Twee jaar geleden hield ik het inmaakmoment nog bij augurken en confituur. Vorig jaar experimenteerde ik (foutief) met pickles en (positief) met augurken.

Ook de voorbije weken werd er weer duchtig ingemaakt. De schappen werden leeggemaakt, de potten schoongemaakt en gevuld met allerlei ingemaakt lekkers.

Op het schap staan nu:

  • Hot Cornichons de Pierre editie 3: voor het derde jaar op rij werden augurkjes opgelegd. Deze keer ging ik voor 10kg. Kwestie van de goede vrienden ook een voorraadje mee te geven. Zelf proberen? Hier vind je het recept.
  • Turkse pepers: pikant en niet pikant. Ik zag ze liggen in de Turkse winkel en dacht: “hey, waarom probeer ik dat niet eens”. De eerste proevertjes werden al positief bevonden. Binnenkort volgt de grote test en afhankelijk van het resultaat ontdek je hier het recept.
  • Tomatillo’s: tomatillo’s lijken op een mix tussen mini groene tomaten en goudbesjes. Ze zijn familie van die laatste. (Meer info) Ik kreeg ze van de mama van een vriendin.* Tomatillo’s vormen één van dé ingrediënten van salsa verde en vallen perfect in te maken. En zodus maakte ik ze in om later eens salsa verde te maken. Idem als bij de Turkse pepers. Indien ok, geef ik je graag het recept.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

(*Bedankt mama van M.)

 

20160725-IMG_9150

 

20160725-IMG_9129

 

20160725-IMG_9153

 

20160726-IMG_9156

 

Knack Barbecook (3 of 47)

 

Knack Barbecook (8 of 47)