Bistrot des claquets

Le Bistrot Des Claquets in Arbois

Als er één bistroland bij uitstek is, dan is het Frankrijk. Vaak is het niet meer dan een groezelig café met één plat du jour. Begin niet over veggie of glutenvrij, de plat du jour is wat het is. Voor nog geen 15 euro heb je vaak twee gerechten, zoals een voor- en hoofdgerecht. Je eet wat de markt biedt en de pot schaft.

Zo ook in Bistrot des Claquets in Arbois. Het is een wat donker café met een klein terras. Op de kaart staan leuke natuurwijnen uit de streek en elke dag is er een menu du jour. Voor un plat betaal je 9 euro, voor een menu du jour 16 euro. Het is de thuishaven van verschillende locals en natuurwijnmakers uit de streek. Het zal dus wel goed zijn.

En dat is het ook. Als voorgerecht was er een buffetje met wat rauwkost, huisgemaakte paté de maison, etc. Het hoofdgerecht was beenham met wortel, selder en gratin. Geen dessert deze keer, daarvoor waren de voorbije dagen al royaal genoeg geweest. Niets verfijnd, niets speciaal, gewoon pure én verse keuken. In het glas kwam eentje van Philippe Bornard en eentje van Etienne Thiebaud. Twee topnatuurwijnen.

Het zonnetje, een terras, een lekker glaasje wijn en een eenvoudig gerechtje, soms kan het goed leven simpel zijn.

Het is iets helemaal anders dan de topbistronomie van Le Grapiot, maar het heeft zeker en vast zijn charme. Ik kan het alleen maar aanraden. Alweer, inderdaad.

 

Meer weten?

33 Rue de Faramand, 39600 Arbois, Frankrijk

website

 

jura jacobs-293

 

jura jacobs-292

Bistrot des claquets

jura jacobs-291

 

 

Morgen: een terugblik op de vierdaagse!