Epicurea Poligny

Op zoek naar kaas & wijn bij Epicurea & Essencia in Poligny

Dat we veel gedronken en gegeten hebben, is je ondertussen misschien al opgevallen. Een waar walhalla voor de food- en wijnfan zijn de twee winkels Epicurea en Essencia in Poligny. Over het stadje zelf kan ik u eigenlijk weinig tot niets interessants vertellen, behalve dat het op slechts 11 kilometer van wijnmekka Arbois ligt.

jura jacobs-300

Epicurea

Zowel Epicurea als Essencia zijn kaas-en wijnwinkels. Essencia is de oudste van de twee. De oorspronkelijke eigenaar Philippe Bouvret opende nadien nog een tweede winkel op de markt van Poligny: Epicurea. In die tweede kan je ook iets drinken en een praatje slaan met de uitbater. We gingen er zelfs tot tweemaal toe langs.

In de wijnrekken vind je een zeer uitgebreide collectie natuurwijnen uit de streek, wat whisky, bier en cider. Verder is dit ook the place to be voor zalig lekkere kaas zoals verschillende soorten Comté. De worstjesfans kunnen hier terecht voor de typische gedroogde worsten. De uitbater is trouwens echt een gastvrije, sympathieke kerel, die altijd bereid is om meer uitleg te geven.

Rij zeker even om, spring eens binnen, proef en drink er wat.

jura jacobs-224

jura jacobs-221

jura jacobs-217

jura jacobs-215

jura jacobs-219

jura jacobs-220

jura jacobs-308

jura jacobs-307

jura jacobs-228

jura jacobs-231

Morgen: Bistrot Des Claquets