Le Grapiot

Le Grapiot: heerlijk dineren in Pupillin

Het voordeel van Franse restaurants in kleine dorpjes is dat je er vaak vers en lekker kan eten voor weinig geld. Zo ook in Le Grapiot in Pupillin. Alleen is het niveau van hun menu du jour hier net dat tikkeltje verfijnder. Over een ster wil ik niet spreken, maar topbistronomie is het op zijn minst.

Le grapiot

Een driegangenmenu heb je er voor amper 32 euro. Hun wijnkaart staat bovendien vol van de heerlijke natuurwijnen. Een aantal van hun wijnen komt letterlijk van bij hun buren.

Als voorgerecht kwam een Mediterraanse toast met auberginekaviaar, gedroogde ham, pesto en Comté. Optie twee was een combinatie van asperges, kerstomaatjes en makreel.

combi-apero

Le grapiot

Voor het hoofdgerecht konden we kiezen tussen zwaardvis met gerookte rundstong en groentenjulienne of de faux fillet van het rund (lokaal ras: Charolais) met verse kruiden en een wijnsaus. Ik ging voor het tweede. Op en top Frans, maar echt wel verfijnd en lekker.

Na het hoofdgerecht konden we de verleiding van het kaasbordje niet weerstaan. Een karretje met een indrukwekkend assortiment aan kazen sloeg ons met verstomming. Dit krijg je bij ons enkel bij toprestaurants. Echt straf.

Het dessert vulde elk resterend leeg plekje on onze maag op. Kiezen deden we tussen citroentaart “herwerkt”, met ijs van tijm of vanille-bourbonijs met pistache en aardbeien. Ik koos ook hier voor optie twee. Beide desserts zagen er goed uit en waren ook echt lekker.

Eindigen deden we met een koffietje en nog wat kleine versnaperingen. Een stevig lunchke, dat is zeker.

De gedronken wijnen:

  • Pierre Overnoy, Pupillin (Arbois)
  • Cuvée de l’enfant terrible, Jean Frans Ganevat
  • Phillipe Bornard, Les Marnes 2011, Pupillin (Arbois)

Op voorhand hadden ze mij al gezegd dat dit top was. Wel, het is het ook. Prijs-kwaliteit is dit ongezien en iets dat je bij ons niet altijd vindt. Als je ooit eens in de Jura bent, dan is dit sowieso een omweg waard!

jura jacobs-197

jura jacobs-202

jura jacobs-204

jura jacobs-206

combi-dessert

combi-koffie

Meer info

Le Grapiot

Rue Bagier

39600 Pupillin

website

Morgen: Epicurea en Essencia in Poligny