ML 1

Marie-Lou is dit weekend één jaar geworden. “21/11/14 was mijn stilste dag ooit”, zei IR nadien, en die dag lijkt alsof het gisteren was. Het cliché ‘de tijd vliegt’ werd zo alweer bevestigd.  En zie nu: ze staat recht – toch al 30 seconden, krijgt kiesjes en de eerste tekenen van deugnieterij verschijnen aan het oppervlak. Het was even wennen en ja, het was een heuse verandering, maar het is nu vooral vaak (én) veel fun.

Met alle verschillende verjaardagsfeestjes werd het een heus verjaardagsweekend. Vrienden en familie van over het ganse land waren erbij. Uiteraard werd er gekookt: een brunch zaterdagmiddag, stoofpot van schenkels zaterdagavond en zondag kip uit de oven.

En de desserts? De volwassen verjaardagstaart ging ik halen bij het gloednieuwe/binnenkort te openen Patisserie Zuut. De taart voor ML, dat moest en zou ik zelf maken. Het werd iets snel en simpel, maar perfect voor het kleine feest(speen)varkentje: een cakeje dat ze zelf kon opeten.

 

ml-2

 

Recept: minicakeje voor ML

  • Aantal: 16
  • Duur: 1 uur

Ingrediënten

250g boter (zacht, op kamertemperatuur), 250g zelfrijzende bloem, 200g suiker, 4 eieren (medium), een snuifje zout, papieren cupcakevormpjes

Bereiding

  1. Zorg dat de boter niet gesmolten, wel zacht is. Haal het dus best een uurtje of twee uit de koelkast.
  2. Mix met de suiker.
  3. Voeg de eieren toe en meng goed onder elkaar.
  4. Spatel er tenslotte het zout en de bloem onder. Zorg dat alle klonters weg zijn.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Steek telkens twee cupcakevormpjes in elkaar. Zet op een bakplaat. Lepel een eetlepel of drie beslag in elk vormpje.
  7. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot het gaar is. (Tip: prik met een satéstokje in de cakejes om te testen of ze gaar zijn. Kleeft er geen deeg meer aan, dan zijn ze gaar.)
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.