Nespresso Mornings: ontbijten met de zon, wat sterren én koffie

Om kwart voor zes uit de veren, een half uur later al in de file staan en uiteindelijk verkeerd rijden in Brussel, het is niet mijn voorstelling van een “goeiemorgen goeiedag”.

nespresso-4

nespresso

Gelukkig maakte het doel van “vroege vogel zijn” alle ellende ruimschoots goed. Nespresso had me namelijk uitgenodigd op de hoogste verdieping van een torengebouw aan de Louizalaan in Brussel. Het restaurant Villa in The Sky was de uitgelezen plek voor een menu uitgewerkt door vijf topchefs. Dit menu werd vergezeld van een wakker wordende zon, zodus een prachtig uitzicht over de hoofdstad en heerlijke koffie van Nespresso. De vijf chefs van dienst waren Roger Van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**), Jean Philippe Darcis, Alexandre Dionisio (Villa in The Sky*) en David Martin (La Paix*). Elke chef had een gerecht met een passende koffie gecreëerd.

  nespresso-5

Beginnen deden we met hapjes van de hand van de gastchef Alexandre . Een toastje van briochebrood met truffelcrème en een gefrituurd kwarteleitje met truffel waren de eerste twee lekkernijtjes. Verfijnd en smaakvol, ook om 7u30 ’s morgens gaat dit vlot binnen.

Dit werd gevolgd door sushi van witbrood en hazelnootpasta van Roger Van Damme. Ondanks het feit dat dit een prachtig bordje was, viel het een beetje tegen. De twee sushi rolls, elk bijna ter grootte van een wc-rolletje, bestonden uit een opgerold sneetje wit brood met chocoladepasta. De ene was gedept in sesamzaad en de andere gerold in een zwart vel. Ik zeg het, het zag er allemaal prachtig uit en het was lekker. Het was alleen veel te zwaar met als gevolg dat veel mensen dit lieten staan. Van een chef zoals Roger verwacht ik – als zoetebek – enorm veel en dit loste mijn verwachtingen niet in.

 IMG_0357IMG_0231IMG_0383IMG_0455

 

Meester-patissier en chocolatier Darcis gaf ons een herwerking van het Amerikaanse ontbijt: banaan, pecan noten, miniflensjes en maple syrup. De verfijndheid was een verademing na het gerecht van de Njam-chef. De West-Vlaamse topchef en viskok van het jaar Filip Claeys was misschien iets meer verlegen dan zijn voorgangers, maar zijn gerecht blies me vakkundig omver. Licht gerookte vlaswijting met platte kaas en raapje, wat een topper.

Vis? Om 8u?

Het gerecht ging binnen als zoete broodjes. De chef kwam het gerecht aan tafel afwerken, wat enkel op nog meer sympathie kan rekenen. Die Jonkman, daar moet ik toch eens heen gaan, me dunkt. 🙂     Eindigen deden we met een bosvruchtenmengeling met hibiscus. Fris, licht en gezond, de ideale afsluiter voor deel één van mijn dag en de perfecte energieboost voor de rest van de dag.

Bij elk gerecht kwam een passende Nespressokoffie. Koffie met vis, koffie met rode vruchten, boeiende pairings zeker en vast..  Feit is dat ze bij Nespresso echt lekkere koffie maken, goed weten hoe ze een event tot in de puntjes moeten organiseren en weten hoe ze ’s morgens vroeg iemand moeten verwennen. Want pure verwennerij, dat was het wel.

Een oprechte dank u wel dan ook aan het adres van Nespresso.

JJ4_2995

 

 

Wil je zelf zo’n ontbijtje? Goed nieuws. In mei stelt elke chef zijn restaurant eenmalig ’s morgens open voor een ontbijtmenu met koffie en overheerlijke creaties.

Het programma:

  •  zaterdag 9 mei –  David Martin – La Paix
  • zaterdag 16 mei – Filip Claeys – De Jonkman
  • woensdag 27 mei -Roger Van Damme – Het Gebaar
  • zaterdag 30 mei – Jean-Philippe Darcis

Meer informatie over hoe je een plaatsje kan bemachtigen: klik #NespressoMornings