Op stap met…de dames van Alle Dagen Honger

Tussen het koken door probeer ik af en toe af te spreken met interessante food gerelateerde mensen. Zo zat ik eens een vooravond op café met de Leuvense topslager Filip Rondou. Een paar weken geleden sprak ik af met twee van de drie dames van Alle Dagen Honger.

Johanna en Barbara begonnen samen met Maaike hun blog ongeveer een jaar of vier geleden. Ondertussen hebben ze een eigen festival, evenementenbureautje, column en ja, zelfs een eigen boek. In vier jaar tijd ging het snel voor Hot Cuisine de Pierre, maar die evolutie van Alle Dagen Honger is toch nog van een ander kaliber. Nu hun boek gelanceerd werd, vond ik het de hoogste tijd om eens af te spreken.  Ik was oprecht benieuwd naar het verhaal en de gezichten achter Alle Dagen Honger. Dus gingen we samen op stap…

Plaats van op stap gaan: Antwerpen Berchem. Pizzeria Bellini is een nieuwe Italiaan aan de Draakplaats en Barbara wou die graag eens uitproberen.  Prima plek voor mij, aangezien een versgebakken pizza  er altijd ingaat.

Alle Dagen Honger
Copyright: Senne Van Der Ven

Openheid en enthousiasme

Al snel bleek dat de dames duidelijk geen stille bezekes waren. Met een aanstekelijk enthousiasme vertelden ze honderduit over het ontstaan en de prille geschiedenis van Alle Dagen Honger, over hoeveel werk en hoe leuk Krachtvoer was en dat er nu verschillende Krachtvoertjes zullen zijn.  Alles was een beetje – positief – uit de hand gelopen en uit zijn voegen gebarsten. Ze hadden nu zelfs hun eigen bureautje, wat toch wel wat vreemd, maar spannend was. Tussendoor werd er ook wat lekkere pizza gegeten trouwens.

Echte helden

Dat Krachtvoer een schot in de culinaire roos was, mag het duidelijk zijn. Het festival, waar eerlijke en duurzame voeding samen met gepassioneerde ambachtslui in de kijker gezet werden, trok veel volk. Na twee grote edities komen er nu zelf een aantal kleinere versies op verplaatsing en ja, zelfs in het buitenland. Dat kan tellen. Toen het idee van een boek ter sprake kwam, wilden ze vooral geen traditioneel receptenboek. Het moest in dezelfde lijn van Krachtvoer en Alle Dagen Honger liggen.

Echte Helden
Copyright: Senne Van Der Ven

Met De Helden van het Echte Eten zijn ze daar naar mijn bescheiden mening met glans in geslaagd. Het boek bevat verhalen van gepassioneerde ambachtslui en voedselproducenten. Denk aan een oesterkweker, een jager, een worstendraaier of een bakker. Stuk voor stuk gewone mensen die buitengewone producten produceren. Het boek is dan ook het resultaat van een jaar lang intensief research doen.  De verhalen werden gecombineerd met mooie foto’s en leuke recepten. Dit maakt het voor mij één van de boeken van het jaar.

Dat de dames van Alle Dagen Honger gepassioneerd zijn is een duidelijk understatement. Zo’n passie en enthousiasme, daar heb ik alleen maar respect en bewondering voor. We sloten onze avond af in café De Moeskop. Ik een Papegaei, zij een geuze.

Geuzedrinkende dames met een coole blog, festival én boek. Johanna en Barbara, na die avond stiekem ook een beetje mijn echte helden. Senne Van Der Ven

Meer weten

Krachtvoer

Alle Dagen Honger

PS: omdat ik gezellig keuvelen verkoos boven foto’s trekken, heb ik geen foto’s. Alle foto’s zijn dan ook van de hand van Senne Van Der Ven.