Over de voorbije weken: it’s all about food

De voorbije weken was het rustig op HCDP. Daarom een korte update over waar ik allemaal mee bezig ben…

29

De verjaardag met een laatste keer een 2 vooraan – of ik zou 200 jaar moeten worden – betekende een feestweek. Bezoekjes aan Officina Clandestina (Leuven), Wannes Raps (Diest) en het splinternieuwe Osteria Moretti (Hasselt) deden mijn lever en maag overuren draaien en mijn kookboekencollectie kreeg het gezelschap van de Plenty-collectie van Ottolenghi. Op naar de 3.

Video

Het nieuwe jaar betekende een versnelling hoger schakelen op Medialaan. Zeker wat betrof mijn videoproductie. U weet het misschien niet, maar ik hou me bezig met de content van VTM Koken. Veel schrijfwerk, maar ook heel wat video. Sinds een halfjaar verbouw ik namelijk regelmatig mijn keuken tot primitieve opnamestudio en maak easy kookfilmpjes. Die worden dan losgelaten op Facebook (link) en de site (link). Het eindejaar, vooral dan de kerstboom, brachten wel wat teweeg. Dus kwam er een cameravrouw, assistent, extra lichten en heel wat stylingmateriaal bij.

risotto-blog

De laatste weken stond ik verschillende keer te koken in mijn keuken.  En daarbij kwam het project “De Kleine Chefs”, een idee van mezelf (VTM Koken) en Jordy van De Kleine Chef rond koken met kinderen. Vorig weekend maakten we nog een giga paasei, eetbare krijtbordjes en een zotte pannenkoekentaart.

Hou VTM Koken in de gaten voor de lekkerste filmpjes met mijn prachtige handen.


Bekijk meer video’s op

Koken voor vikings

De Mobile Vikings bezochten vorige week Medialaan naar aanleiding van de overname. Elke dienst heette hen op gepaste wijze welkom. En dus serveerde (ik) VTM Koken hen lekkers. Op het menu: sloe berry gin, een hapje met tartaar van wilde zalm met plattekaasmousse en knackebrod met schapenkaas en homemade kweeperengelei. De vikings waren fan.

 

Knipsel

 

En verder?

Verder werd er gekookt voor vrienden, voor ouders en familie, werd er nagedacht over nieuwe projecten en zijn we helemaal klaar voor de biernocturne bij de gebroeders Jacobs en de food trip naar Brussel volgende week.

 

Wordt vervolgd. Uiteraard.