Een stuutje met américain preparé

IR is grote fan van américain preparé. Toen ze zwanger was en dus geen meer mocht eten, zwoor ik dat het ooit eens zelf zou maken. Dit weekend vond ik eindelijk de tijd om dit te ‘prepareren’.

Het was trouwens de ideale gelegenheid om nog eens mijn ‘Gerda Fleischwolf’ van stal te halen. Gerda is een ijzeren dame, die wel een stukje vlees lust. Robuust, vlijmscherp en gretig.  Perfect voor dit klusje.

   vleesmolen vleesmolen-2 Gerda

Recept: Hot Preparé de Pierre

Ingrediënten

200 gram biefstuk, 1 kl ketchup, 1 kl mosterd, 1 eidooier, cayennepeper, paprikapoeder, peper, zout, 1 kl Worchestersaus, 1 el mayonaise, een paar druppels tabasco, een takje verse peterselie

Werkwijze

  1. Maal het biefstuk fijn.
  2. Meng met ketchup, mosterd, mayonaise en de eidooier.
  3. Breng op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, peper, zout, tabasco en Worchestersaus.
  4. Werk af met gehakte verse peterselie.

americain-2

De preparé was bewust niet echt hot. Het was niet de bedoeling een martino te bereiden. Op punt staat het recept niet, dus kruid zeker af naar eigen smaak. Mijn tafelgenoten hebben de 200 gram echter vakkundig uitgelepeld, dus ik mag stellen dat het toch wel een geslaagd experiment was.

Een zelfgebakken stuutje met mijn eigen preparé, wat peterselie en Hot Cornichons de Pierre, soms heeft een mens echt niet meer nodig, is het niet?

Op naar het volgende experiment.

americain-3