Over waarom het online iets stiller is

Na een goeie start in januari viel ik in februari (bijna) helemaal stil. Of zo leek het toch. Behalve iets over Antidoot, iets met varkens en iets voor varkens kwam er weinig leesvoer online te voorschijn. Desalniettemin behoren de voorbije drie weken tot de drukste sinds lang geleden. Druk, maar leuk en boeiend. Dat vooral.

De oorzaken?

1/ De verbouwing

We zijn nog steeds aan het verbouwen. De schoongrootvader, -moeder en -vriend hebben (samen met ons) al bergen werk verzet. Het einde is in zicht, al staan er nog een paar kleine klimmetjes ons op te wachten. Vrijdag komen de ramen. Met twee maanden vertraging, maar goed. Eindelijk dus en best wel spannend. Binnen twee weken is onze leefruimte normaliter “leefbaar”. Hout vasthouden, kaarsjes branden en hopen.

2/ VTM Koken

Professioneel zijn er heel wat leuke projecten bezig. Ik trok naar alle pop-ups, produceerde content en maakte nog een heleboel videorecepten in de keuken. U ontdekt ze binnenkort op de lekkerste plek van Vlaanderen: VTM Koken.

 

IMG_20170223_113705

 

3/ Vaderklap

Ah, Vaderklap, dat zijproject van mij (en Dimi) dat plots uit zijn voegen begon te barsten. Het gaat hard, zeer hard zelfs. We zijn bezig met een boek dat er in mei zou moeten liggen. Ik hou je wel op de hoogte. Wees gerust.

4/ Personal shizzle

Mijn twee dames stellen het goed, zowel de grote (I), als de kleinste (M). Die laatste wordt meer en meer mijn beste speelkameraadje, waar ik met veel plezier (helaas nu tijdelijk een beetje te weinig) tijd mee doorbreng. Ik werd bovendien 30 en samen trokken we naar Antwerpen voor ongetwijfeld de lekkerste 36u van het voorjaar. Met een bezoek aan Domestic, de Veranda en Bun kan het moeilijk anders. Alles komt online. Uiteraard.

 

weekend antwerpen (2 of 29)

 

antwerpen deel 2 (20 of 25)

 

antwerpen deel 2 (24 of 25)

 

4/ HCDP

U weet het of u weet het niet, maar u kan mij boeken voor allerlei food gerelateerde zaken, zoals (eind)redactie, contentcreatie en andere culinaire uitdagingen. In 2016 kwam dat bijberoep langzaam maar zeker op gang en in 2017 zet die trend zich voorlopig iets sneller verder. Er kwamen al best wat opdrachten binnen, waaronder een zoet avontuur waar ik het later wel eens over heb. Dat verklaarde wel waarom ik jullie de laatste dagen op Instagram verwende met allerlei zoet lekkers. Er staan veel zaken en samenwerkingen op til, maar ik breng je op gepasten tijde op de hoogte.

Tenslotte komt er ook een evenementje aan. Begin september, een aantal West-Vlaamse topchefs en meer zeg ik voorlopig niet. Je ziet het wel passeren. Kwestie van de spanning wat op te bouwen.

cote d or (11 of 16)

 

cote d or (13 of 16)

 

U leest het, stilzitten hebben we niet gedaan. 2017 overtreft voorlopig al mijn positieve dromen. Dat het zo mag blijven duren.

 

Tot binnenkort en culinaire groeten

 

P.