Poging 1: pralines “Arabe”First try-out: pralines “Arabe”

Een paar weken geleden trok ik naar Chocolate World in Antwerpen. Wat een winkel. Dit is echt een paradijs voor chocoladebewerkers. Daarnaast heb ik al een tijd het boek “Perfecte Pralines” van Jean-Pierre Wybauw in mijn bezit. Experimenteren met chocolade en pralines wou ik graag eens doen. Vandaag heb ik er me de eerste keer aan gewaagd. Het resultaat was verre van perfect en er is zeker ruimte voor verbetering. Toch kijk ik tevreden terug op het eerste experiment. Het recept deel ik pas wanneer ik de perfectie benader. Voorlopig geef ik u dus enkel de samenstelling. De praline “Arabe” is een fondantpraline met een botervulling met witte en melkchocolade, marsepein, pistache en honing. Het recept komt uit “Perfecte Pralines”. Sorbitol had ik niet en kon ik dus niet toevoegen. (Het is een soort suiker, maar weet iemand wat dit juist doet?) Omdat ik graag wat een “crispy beet” had, heb ik er zelf nog kokos en feuilletine aan toegevoegd. De buren en de bompa waren alvast tevreden. Word vervolgd!

pralines 3-1

pralines 3-2

pralines 3-3

pralines 3-4

pralines 3-7

pralines 3-11

pralines 3-10

pralines 3-9

pralines 3-6

pralines-1pralines 3-1

pralines 3-12

pralines 3-2

A couple of weeks I went to Chocolate World in Antwerp. What a shop. This is really a paradise for the people who love to work with chocolate. I also bought the book “Perfect Pralines” by Jean-Pierre Wybauw. It’s already a while I wanted to experiment with chocolate. Today I finally tried it. I know the result could be better. For a first time, however, I’m really satisfied. I’ll give you the recipe when it’s a perfect praline. So for now, I only give you the composition. The praline “Arabe” is a chocolate made of dark chocolate with a filling of white and milk chocolate, butter, marzipan, pistachios and honey. You can find the recipe in the book of Jean-Pierre Wybauw. I didn’t add Sorbitol because I couldn’t find it. Does someone know what it is? I know it’s a kind of sugar, but I don’t know the characteristics. I added some feuilletine and coconut powder to have a crispy bite. My neighbors and grandfather already loved it. To be continued!

pralines 3-3

pralines 3-4

pralines 3-7

pralines 3-11

pralines 3-10

pralines 3-9

pralines 3-6

pralines-1