Rode Vis Zonder Naam

Dit recept is gebaseerd op wat ik maakte in een vieze donkere keuken in Kampot, Cambodja. Het recept is niet 100 procent correct. Dit kan ook niet. Ik heb het immers niet opgeschreven en de reis ligt al twee maanden achter mij. Aan de hand van de foto en mijn herinneringen heb ik een poging tot reconstructie gemaakt. Tip: verzamel de ingrediënten, proef ze en experimenteer gewoon.

IMG_8496 IMG_8493

Nodig: 4 rode vissen zonder naam, 1 tomaat, 1 courgette, lente-ui, limoen, munt, koriander, Thaise basilicum, 1 chilipeper, 2 cm gember, pasta van citroengras, 1 teentje look, peper, zout.

Werkwijze: Hak de munt, koriander en basilicum grof. Snij de tomaat en courgette in schijfjes. Verwijder de eventuele ingewanden en schubben van de vis. Spoel de binnenkant even uit. Hak het teentje look en de chilipeper (zonder pitjes) fijn. Maal het zachtere deel van het citroengras tot pasta (of koop kant-en-klare). Snij de lente-ui fijn.Rasp de gember. Meng de peper, zout, chilipeper, zeste van limoen, grof gehakte kruiden, gember, wat olie en citroengraspasta.

IMG_8503

Wrijf de binnenkant van de vissen in met dit mengsel. Vul de vis verder met tomaat, lente-ui en courgette. Sluit de vis met een paar tandenstokers. Laat een paar uren marineren. Bak op wat aluminiumfolie op een barbecue of wrijf de rooster en de vis in met olie.

Succes…en hopelijk smakelijk!