vaderklap

Wat brengt 2018?

Elk jaar kijk ik niet alleen even naar achter, ik werp ook een blik vooruit. Elk jaar begin ik het jaar vol enthousiasme en barst mijn hoofd van de ideetjes. 2018 is niet anders, of misschien toch wel een beetje.

2017 was zoals u hier kon lezen een gek jaar. Soms deed ik geen spreidstand, maar voelde het aan als stond ik in Twister op een quasi onmogelijke positie met mijn linkerhand op de ene stip, het andere hand op de andere stip en mijn voeten ook ergens op die speelmat. De opeenvolging van verbouwen, verhuizen, cohousen met schoongrootouders en de komst van kind 2, en daarover een sausje van gezin, werk, vaderklap en hot cuisine de pierre was pittig. Eigen schuld, hooi op de vork of de aard van het beestje, de redenen laat ik graag in het midden.

Voor 2018 is er noch een extra kind, noch een nieuwe verbouwing gepland. Natuurlijk is er het nieuwe huis, de gigantische tuin, de twee kinderen, de vrouw en de samenwonende schoongrootouders. Prioriteit 1 van 2018 is dus zonder twijfel dit alles.

Dat ga ik proberen te combineren met werk, Hot Cuisine de Pierre en Vaderklap. Ik zeg wel “proberen”. In tegenstelling tot vorige jaren ga ik  niet meer de belofte doen dat ik hier wekelijks iets wil zien passeren. Regelmatig zal er nog iets verschijnen, maar mij vastpinnen op aantallen, dat hoeft niet meer. Wie me meer wil bezig zien, verwijs ik graag door naar mijn Instagramaccount en dan meerbepaald de stories.

De IG-volgers zullen de laatste weken een aantal foto’s hebben zien passeren, die u ook hier zult zien. Met recept en uitleg. Zoals onderstaande Dame Blanche met gezouten karamel en pecannoten. Een lekker bommetje, echt waar.

20171223-NIEUWE DESSERTJES-4

Themagewijs wil ik de lijn van vorig jaar doortrekken: dingen die ik lekker vind. Of dat nu een fancy dessertje is, slow shizzle zoals een gerookte varkensnek of een risotto met pompoen, maakt niet uit. Ik wil u honger doen krijgen met mijn idee, recept of foto. De komende weken zal ik het ook eens hebben over mijn keuken: over het vuur, het werkblad en andere aandachtspunten. Ik wil u verder meenemen doorheen mijn favoriete kookboeken, naar af en toe eens een restaurantje of een café. Wie weet, kan ik het zelfs af en toe eens hebben over een held van een producent.

Het voorbije jaar liet ik af en toe mijn mening horen, zoals over slachthuizen. Duurzaamheid, ik probeer er aan te werken. Het lijkt misschien van niet, maar mijn vleesconsumptie daalde. En het vlees dat ik (thuis) at, kwam quasi uitsluitend van mijn lokale held Schurmans of via de Buurderij in Diest. Als ik nu nog de tijd vind om die moestuin wat te onderhouden, kan ik ook de kilometers naar de supermarkt hopelijk wat verminderen. Het zijn maar kleine initiatieven, dat besef ik maar al te goed, maar het is beter dan niets, toch?

20171220-NIEUWE DESSERTJES-18

Zeven jaar zal ik bezig zijn eind dit jaar. Zeven jaar van schrijven, fotograferen, nadenken, posten en eten. Dat is in online termen al best wat. Ik vind het daarom de tijd om Hot Cuisine de Pierre naar een nieuw professioneler niveau te tillen. Een professionele zijpiste of zoiets. Jip, ik had het voorbije jaar samenwerkingen. Met onder andere Demeyere, Novy, Cosentino en Barbecook. Het zijn samenwerkingen, die me toelaten in alle onafhankelijkheid content te maken, maar die er wel voor zorgen dat ik het enthousiasme blijf vinden om verder te doen met dit online verhaal. Dat ik niet zomaar met iemand in zee ga, vind ik zeer belangrijk. Het merk moet me liggen en moet passen bij Hot Cuisine de Pierre. Wanneer er iemand bij betrokken is, zal ik dat steeds duidelijk maken. Neem dat van me aan.

Hoe ik dat hoger niveau concreet wil bereiken, zal de komende maanden wel duidelijk worden. Voorlopig zit alles nog in een – hoe zal ik het zeggen – beginnen-met-concreet-uitwerken-fase.

In 2017 was er ook VIERWERK. Dat zalige eetfestijn met vier topchefs uit West-Vlaanderen en mezelf in Diest. Of er een vervolg komt, krijg ik vaak te horen. Wel ja, misschien wel. Onder dezelfde naam, maar kleinschaliger. Laten we dat voorlopig houden op VIERWERK, de mini-edities.

20171220-NIEUWE DESSERTJES-4

Recepten, een evenementenreeks, een professionele zijpiste. U leest het. Mijn hoofd zit inderdaad vol ideetjes en vol enthousiasme. Hot Cuisine de Pierre zal er dus ook in 2018 nog zijn. Wees gerust.

Zelf nog bevindingen of tips? Aarzel zeker niet om ze me te laten weten.

Tot één dezer dagen en smakelijk.

P.