Van de grond met Dinner in The Sky

En daar hang je dan. 50 meter hoog naast het Atomium en met zicht over de hoofdstad.

Toegegeven, ondanks het feit dat het al de tweede keer was, is het begin altijd wat onwennig. Gelukkig stelde chef David Martin ons snel gerust. Zijn lekkere gerechtjes deden de hoogte al snel wat vergeten.

Even wat context. Dinner in The Sky vierde zijn tiende verjaardag en daarvoor warden alle toeters en bellen uit de kast gehaald. Tien kranen stonden opgesteld naast het Atomium. Vijf dagen lang serveerden tien chefs samen met de San Pellegrino Young Chefs een drie- of vijfgangenmenu in de lucht.

Wij hadden zoals gezegd het genoeg plaats te nemen in gondel zes, die van David Martin van La Paix*. Zijn sidekick was deze keer Laure Genonceaux, San Pellegrino Young Talent en chef van Brinz’l in Ukkel.

Beginnen deden we met twee hapjes onder andere een kleine cheesecake.

Het voorgerecht was een blikje gevuld met king krab, avocado en sesam- en sakecrèmeux. Bij La Paix lieten ze blijkbaar een aquarium van 3 op 3 installeren. Daar huizen king krabs in, waardoor ze altijd verse krab hebben. Een delicatesse!

dinner in the sky-7

dinner in the sky-8

Dit werd gevolgd door een hoofdgerecht van Poulet de Bresse met een polenta van maïs en asperges. Lekker mals smaakvol. Na een korte stop op de grond om de lege borden te wisselen voor de desserts, genoten we in de lucht van ons nagerecht: een combinatie van rabarber, aardbei en hibiscus.

Al mochten de decibels af en toe eens lager, het was een leuk evenement. Bedankt San Pellegrino.


Trouwens, eind mei werd de Young SP Chef Benelux van het jaar verkozen. In een spannende finale trok Andrea Miacola, die jarenlang in De Librije in Zwolle werkte aan het langste eind. Hij mag de Benelux nu vertegenwoordigen in oktober tijdens de grote wereldfinale.

dinner in the sky

dinner in the sky-2

dinner in the sky-3

dinner in the sky-4

dinner in the sky-5

dinner in the sky-6

dinner in the sky-9

dinner in the sky-10

dinner in the sky-11

dinner in the sky-13

dinner in the sky-15

dinner in the sky-16

dinner in the sky-19

Meer over San Pellegrino

Meer over Dinner in the Sky