“Bier & Worst” bij Bistro Lust

Veel te lang geleden en mijn oprechte excuses, meer kan ik er niet van zeggen. Een maand of twee mocht ik gaan eten bij Bistro Lust en tot mijn grote schande begon ik nog niet te schrijven. Een gebrek aan tijd en de komst van Vaderklap, het zijn loze excuses.

Feit is, Bistro Lust organiseert op regelmatige basis een thema-avond. Nee, ik heb niet over een soort van verkleedbal. Wie die avond komt, krijgt echter een speciaal menu met aangepaste wijnen of biertjes.

Wij mochten genieten van “the worst dinner of our life”. Op het menu: allemaal gerechtjes met … worst. De chef van Bistro Lust, Wouter Vandeput, experimenteert al een hele tijd met het zelf maken van charcuterie en worst. Charcuterie en worst bereiden, het is een ware ambacht. Niet toevallig is expert en meester-slager Filip Rondou zijn leermeester.

bistro-lust-11

bistro-lust-10

Starten deden we met een geuze van 3 Fonteinen, dat maakt mijn avond dadelijk goed. Het eerste hapje was een plankje met huisgemaakte droge worstjes, wat kaas en mosterd van Tierenteyn. Simpel, lekker en de luxe versie van een portie gemengd. Trouwens, zalig mesje. Verder kwam een eigen interpretatie van paella met kippenworstje, homemade uiteraard. Een geuze, een luxe portie gemengd en een heerlijke minipaella, de lat was gelegd.

Zwarte pens met coquille en appel, het is een bekende combinatie. De toetsen van mierikswortel en knolselder, het feit dat de pens vers en zelfgemaakt was en een perfect gebakken coquille tilden dit echter naar een hoger niveau. Heerlijk! Mooie pairing met de Jambe-de-bois van Zinnebier.

Verder kwam een stoofpotje van chorizo met hummus, lamsoor en groentenchips. Niet zo pittig als de Spaanse toppers maar wel een lekker wosje. Met de Tank 7 werd alweer een geslaagde pairing neergezet.

Tijd voor wat eigen charcuterie. Heilbot werd geserveerd met huisgerijpte pancetta, daslook, groene asperges en eitje gegaard op 62 graden. De heerlijke beurre blanc, beetgare asperges en zalig eitje, dit gerechtje was af. Ongetwijfeld één van de toppers van de avond.

bistro-lust-5

Chef Wouter houdt van wereldsmaken en dit bewees hij met zijn lamsworstje met puntpaprika, couscous, granaatappel en baba ganoush. Zeer lekker, al was de portie wat aan de royale kant.

Afsluiten deden we met een eigen interpretatie van éclair met bloedsinaas, praliné en mokka. Zeer lekker! Trouwens, een verrassend smakelijke pairing met een ‘gewone’ Duvel.

Lekkere worstjes en heerlijke bieren, meer moet je mij niet geven om gelukkig te stemmen. Chef Wouter toont met dit menu zijn creativiteit en oog voor smaken. Het is bistronomie ten top. Heerlijk, vers, passie en no nonsens.

Tot snel!

 

PS: op regelmatige basis zullen er themadiners gehouden worden. Check dus zeker de site en Facebook van Bistro Lust voor de volgende avonden. En boek je plaatsje. Een aanrader.

 

Meer weten

Bistro Lust

Wieringstraat 14

3000 Leuven

website

 

bistro-lust-9

 

bistro-lust-7

 

bistro-lust-6

 

bistro-lust-4

 

bistro-lust-3

 

bistro-lust-2

 

bistro-lust