Patisserie Zuut voorgeproefd (en goedgekeurd)

Dat ik het wel voor desserts heb, is een open deur intrappen. Tijdens één van mijn dessert battles, alweer veel te lang geleden, kwam ik in contact met Pieter De Volder (zie: battle 6). Hij verpletterde me en blies me vakkundig omver met zijn taartcreatie. Daarna bleven we contact houden. Na Luzine ging hij naar Barcelona (zie: PastryPikkes in Barcelona) en maakte finaal een stop bij Marcolini.

Groot was mijn vreugde toen ik hoorde van zijn plannen om een eigen zaak te beginnen. Patisserie Zuut zal hij samen leiden met zijn voormalige leerkracht chocolade Rony Parijs. Samen zijn ze van plan Leuven net iets zuut-er te maken. Ik schreef eerder al over de zoete plekken in Leuven (zie: link). Wel Patisserie Zuut zal zeker in dat rijtje thuis horen.

Met de verjaardag van ML bestelde ik alvast een taartje. Hoewel ze pas begin december openen, kon ik toch al beslag leggen op één van hun testbaksels: een chocoladetaartje met chocolademousse 66%, vanillecrémeux, biscuit van specerijen en een pralinékrokantje.

Patisserie Zuut Leuven

Test of niet, dit chocoladetaartje was een echte bom. De mousse was quasi perfect. De biscuit met Oosterse kruiden gaf het taartje net dat tikkeltje meer. En dan was er nog die ganache. Ik zag dit al bij verschillende toppatissiers en keer op keer ben ik onder de indruk. Zo’n mooie weerspiegeling… Als er iets is, wat ik echt nog graag zou leren, dan is het dit. Kortom, een toppateeke!

Het mag duidelijk zijn. Leuven is al zuut, maar wordt dit jaar nog zuut-er. En ik kijk er zeer hard naar uit!

Volg ze op Facebook voor alle nieuws.

zuut-3 zuut-2