Pizza met vijg, tijm en mascarpone

Het boek Eat love/Pizza deed me zin krijgen in pizza. In mijn koelkast lag nog een vel pizzadeeg, dus dat was ideaal voor een extra gerechtje op de verjaardagsbrunch van ML. Ja, ik weet het: pizzadeeg maken is niet moeilijk. Het valt echt goed mee en het is beter dan een kant-en-klaar vel. Nu had ik dat vel toch, dus kon ik het evengoed gebruiken. Extra voordeel: mijn keuken hangt niet vol bloem.

De pizza werd belegd met vijgen, tijm, mascarpone en afgekruid met peper en extra olijfolie. Een paar minuutjes op 250 graden Celsius en voilà, de pizza is klaar. Van fastfood gesproken….

pizza-niet-cover

Recept: pizza met vijg, tijm en mascarpone

  • Aantal: 1 pizza
  • Duur: 15 minuten

Ingrediënten

3 vijgen, 150g mascarpone, een paar takjes tijm, 1 vel pizzadeeg, zwarte peper, fleur de sel, olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de heetste stand.
  2. Rol het deeg uit. Bestrijk met mascarpone.
  3. Snij de vijgen in vier. Verdeel de vijgen en tijm over de mascarpone.
  4. Kruid met flink wat zwarte peper en een snuifje fleur de sel. Besprenkel met olijfolie.
  5. Bak een paar minuutjes tot de pizza krokant is.