Eat love/PIZZA: het boek

Bijna anderhalf jaar wonen we nu in Diest. In vergelijking met Gent blijft het verschil toch wel groot. Zeker wat de eetgelegenheden betreft en al helemaal als je naar de pizzeria’s kijkt. Voor een goeie pizza rij ik graag even om.

In Gent gingen we steevast naar Marco Polo en het hippere Eat Love/Pizza. De atypische pizzeria is gelegen aan de Ajuinlei. De dunne pizza’s worden belegd met zowel traditionele als minder traditionele ingrediënten. Alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en verantwoord.

 

pizzaboek

Vrouw achter dit concept is Valentina Gatti, geboren en getogen in België maar met drie vierde Italiaans bloed. Het verhaal van eat love/Pizza vertelt ze in een nieuw boek. Samen met haar pizzaiolo Danielle Nazzi en haar kok Nicolas Decloedt trok ze van Italië naar Denemarken over Nederland en Dikkebus, terug naar Italië op zoek naar de oorsprong van haar producten en naar de echte pizza’s.

Het werd een gezellige roadtrip, dat je een instant vakantiegevoel geeft. Of het moet zijn, omdat ik een deel van mijn hartje in Italië verloren heb. De verhalen worden geïllustreerd met leuke foto’s. Tenslotte staan er ook heel wat recepten in. Verwacht je echter niet aan een guilty pleasure Hawaï of typische Funghi, maar aan pizza’s met aardbei, schapenkaas en honing; gerookte zalm en citroentijm of buffelmozzarella en gekonfijte tomaat. En ja, ook een Hawaï, maar dan net iets specialer.

Als je van dit boek geen zin krijgt in pizza’s bakken (of eten), dan weet ik het ook niet meer.

pizzaboek-4 pizza