[dropcap size=dropcap]E[/dropcap]en week geleden was ik nu net terug van Bordeaux. Het doel van de veel te korte, maar stevig gevulde city trip was het ontdekken van het Bordelaise druivensap. Wat we allemaal deden, vertel ik u graag in één van de komende blog berichten. Eén van de domeinen die bij mij echter een indruk achter liet, was Chateau Lavergne-Dulong, gekend voor zijn voortreffelijke Bordeaux Supérieur.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-26

Door de poort binnenrijden, via een lange oprit tussen de wijngaarden het kasteel aanschouwen, het had iets filmisch. De uit de kluiten gewassen villa uit de 18de eeuw was behoorlijk indrukwekkend. Een hartelijke ontvangst door de gastvrouw Sylvie Lavergne-Dulong volgde. Ze gaf ons vervolgens een rondleiding in het prachtige huis met de al even mooie gastenkamers.  Gastenkamers? Inderdaad, het kasteel is ook een B&B.

Bordeaux Wine Trip 2013 sept-19

Daarna werden we meegenomen door de wijngaard en tussen de wijnvaten. Chateau Lavergne-Dulong maakt in tegenstelling tot veel andere domeinen in de regio biodynamische wijnen. Dit houdt – in het kort – in dat de wijnboer extra veel aandacht besteed aan de natuur, geen chemische producten gebruikt en dus met extra veel zorg zijn druifjes behandelt. Af en toe kijken ze ook eens naar de maan en zo.

Tijdens de lunch liet de gastvrouw duidelijk merken dat ze producten van de eigen terroir erg belangrijk vindt. De foie gras was bijvoorbeeld zelf gemaakt, de eenden waren afkomstig van het eigen domein, de groenten stonden in de eigen tuin en de kaas kwam van een ambachtelijke kaasmakerij uit de buurt. Allemaal elementen die ik als voedselminnende jongeman alleen maar toejuich. Het enthousiasme waarmee mevrouw Lavergne-Dulong  haar visie uit de doeken deed, werkte aanstekelijk. In dit familiale kader met zo’n huiselijke gezelligheid zou ik wel even kunnen verblijven. Echt waar.

De wijnen waren overigens best lekker. 😉

Alle info over het kasteel, vind je HIER.