Het Verzet viert (opnieuw) De Ronde

Tromgeroffel…. Eindelijk staat hij online: de website van Het Verzet. Inderdaad, voor de vijfde editie van “Bier, klassiekers en De Ronde”, organiseer ik weer iets met de vrienden van Het Verzet. Wat vooraf ging…

header img_1849-600x350

Vijf jaar geleden werden een eerste keer wat mensen uitgenodigd in mijn living. Tijdens De Ronde zit iedereen in zijn zetel, dus waarom zitten we niet samen in de zetel, dacht ik? Op het menu: stoofvlees en onbekende bieren. Het jaar daarop gingen van 10 naar 20 mensen. Opnieuw bleef het concept hetzelfde. Gezellig keuvelen, hapje eten om terwijl naar De Ronde te kijken. (verslag) De derde keer werd iets speciaal. Met vier vrienden doopten we onszelf om tot Het Verzet. Maanden voorbereiding resulteerde in een culinair wielerfeest voor meer dan 70 mensen. (verslag) Het was bitterkoud, maar toch slaagden we met onderscheiding. Het Verzet kwam nog één keer samen tijdens het WK Wielrennen. (verslag) Daarna was het tijd voor rust. De vierde editie van De Ronde werd terug HCDP solo in mijn living. (verslag) Een stuk of twintig man palmde mijn living in, genoot van vol-au-vent, frietjes, Struise bieren, etc. Een vijfde editie vraagt voor iets speciaal…

Dus kwamen we met Het Verzet terug samen. Met enige trots stel ik u dan ook graag voor: Het Verzet viert (opnieuw) De Ronde.

AlgemenePoster_004

Het concept? Dat zou al duidelijk moeten zijn. Lokale brouwsels, heerlijk dineren en hopelijk een spannende koers. Als kerst op de taart zorgen onze grafische wonderkinderen, Jeroen en Joris van sorryklaas voor een grafische omkadering om u tegen te zeggen. Onze affiche zegt genoeg.

Het voedsel? Dat wordt uiteraard verzorgd door mezelf, HCDP, in samenwerking met mijn kookbuddy Mattias Camps van Collectiv4.

Het bier? Dat werd een exclusieve selectie van lokale prachtbieren. Denk aan Ten Dormael, De Struise Brouwers en De Ranke. Stuk voor stuk lekkere, maar vooral echte bieren.

De locatie? Strak, warm, goed uitgerust en eigenlijk gewoon zeer vet. Dat is de Nylonfabrik in Sint-Niklaas, de werkplek van onze vijfde lid Dimitri van communicatiebureau Maneuver.

We kiezen deze keer bewust voor, in plaats van 70 man, maar 30 plaatsen. Deze kleinschaligheid zorgt voor een garantie op kwaliteit én gezelligheid. Less is more. In de loop van de komende weken vertel ik je graag meer over het evenement, onze partners en het concept. Blijven volgen dus!

Inschrijven, meer info of gewoon nieuwsgierig?

Check onze website: www.wijzijnhetverzet.be