[dropcap size=dropcap]O[/dropcap]p restaurant gaan en geen foto’s trekken, niets op Instagram plaatsen, niet inchecken, niet virtueel tsjilpen en zelfs geen sms versturen, dat is toch niet meer van deze tijd? Van deze tijd of niet, soms is het leuk, aangeraden en ja, zelfs nodig. In het verleden opteerde ik al eens voor dergelijk ouderwets gedrag toen ik naar In De Wulf ging. (verslag) Vorige week trok ik met de vriendin voor haar verjaardagslunch naar de Volta. Ook nu opteerde ik voor dat – volgens de echte wereld sociaal en de virtuele wereld asociaal –  gedrag. Gezelligheid, smaak en just fun waren net iets belangrijker dan deze blog.

Source: Pinterest

Bron: Pinterest

Genoeg gepreekt. Vijf keer al ging ik naar de Volta. Vier keer genoot ik van het lunchconcept. Een tienbeurtenkaart is misschien een optie, niet? Deze keer was er toch iets anders. De Volta heeft een nieuwe chef. Inderdaad, mijn beste lezer, de bekende Olly start met een eigen restaurant. Zijn rechterhand Davy De Pourcq neemt het roer over. Zijn favoriete groente is ajuin, hij is nog een twintiger en meer weet ik helaas niet van die man. Proeven was dus de boodschap.

davypourcq.jpg.h380

Bron: Nieuwsblad

Het terras was nog steeds even mooi, het pand even indrukwekkend en de bediening even vlot. De vier snackx en het hoofdgerecht zijn vervangen door een voor- en hoofdgerecht. De prijs, 25 euro, blijft hetzelfde. De toon werd gezet met de twee hapjes: een fris soepje van basilicum en venkel en een toastje met zwarte olijf en geitenkaas. (Ver)fijn(d) en smaakvol. Heerlijk. Het voorgerecht – gerookte paling, aardappel en butternut – was een plaatje. Mijn ogen en tong genoten. Polderhoen, wortel en zomerpostelein waren de bestanddelen van het hoofdgerecht. Ook dit was alweer een plaatje. Mijn ogen en tong vierden. Feestje in de mond, feestje op het netvlies. We eindigden met een dessert. I. had een combinatie van limoen, platte kaas en aardbei. Ik ging voor hazelnoot, mascarpone en chocolade. M. koos voor vanille en chocolade. De bordjes werden gedeeld. Mijn ogen en tong wisten met hun vreugde geen blijf. Keer op keer was het een lekker en mooi dessert.

davy

Bron: Nieuwsblad

Alles heeft ons gesmaakt van hapje tot dessert. De prijs-kwaliteit zit dus nog altijd snor. De Volta is nog steeds goed. Eigenlijk vond ik het zelf een ienieminitini beter dan vroeger. Het is niet veel, hoor, gewoon een tikkeltje meer beter en fijner dan vooral de laatste keer. verslag Dat is een gevaarlijke uitspraak, dat besef ik. Maar wie ben ik natuurlijk? Beter of niet, Davy overtuigde me. Op naar nummer zes, zou ik zeggen.

Bezoek 2: “Volta” – verslag

Bezoek 4: “Volta – altijd goed” – verslag

Volta.
Nieuwe Wandeling 2b
9000 Gent
09 32 40 500
http://www.volta-gent.be
http://www.facebook.com/voltagent
@voltagent