Brouwerij 't Verzet

De driedaagse van Zudwest-Vlaanderen: Brouwerij ‘t Verzet

Onlangs nam ik de gebroeders Jacobs – inderdaad opnieuw die – mee naar West-Vlaanderen voor een bezoekje aan wat lekkere brouwerijtjes en een goed restaurant.

Stop 1: Brouwerij ’t Verzet.

Zaterdagmorgen, via een kleine zijdeur geraken we binnen in de gloednieuwe brouwerij in Anzegem. Gloednieuw inderdaad. Het Brouwers Verzet werd een paar maanden geleden namelijk Brouwerij ’t Verzet. Na een jaar of drie à vier gebruik maken van andere brouwerijen, hebben ze eindelijk een eigen stek.

En wat voor één!

Een grote hal is voor de helft bezet door zakken mout, graan en allerhande materiaal. In de andere helft huist een brouwinstallatie, bottellijn en een klein café. Die laatste is enkel af en toe eens open. De tanks zijn leeg, maar de bottellijn draait op volle toeren. De koelruimte ligt net als de warme kamer vol vaten. In die laatste ruimte staan ook vier gigantische foeders.

Brouwerij 't Verzet

De mannen van het ’t Verzet studeerden af als brouwerij in Gent. Na hun studies gingen ze aan de slag bij de groten zoals Bockor en Proefbrouwerij. Naast hun voltijdse job begonnen ze met het brouwen van eigen creaties. Hiervoor maakten ze gebruik van de installatie van bevriende brouwers.

Al snel sloegen hun creaties aan. Hun Oud Bruin is bijvoorbeeld echt wel al een bekend biertje. Een andere topper is de Golden Tricky, een lekker gehopt biertje.

Na een paar jaar was het tijd voor een eigen brouwerij. Die droom werd dus een paar maanden geleden werkelijkheid. Daarmee kwam een volledig nieuwe huisstijl. Duidelijk professioneler. Toch doen een aantal van hen nog een job naast de brouwerij. Van 4u30 tot 7u30 in de eigen brouwerij om daarna naar het werk te vertrekken. Je moet het maar doen. Respect.

Brouwerij 't Verzet

Ze weten maar al te goed met wat ze bezig zijn. Hoewel alles duidelijk berekend is, zorgt dit niet voor dure prijzen of slechte kwaliteit. Hun Oud Bruin Cherry is bijvoorbeeld echt wel een verfijnd zuur biertje, terwijl de prijs, 7 euro voor een grote fles, allesbehalve prijzig genoemd kan worden.  Met hun Golden Tricky en Scandinavian Pussy bewijzen ze dat ze niet voor braaf of mainstream gaan. Betaalbare bieren, die net dat tikkeltje anders zijn, daar gaan ze voor.

De doelstelling een brouwerij voor hun dertigste is behaald. 10000 hl/jaar is de volgende. Daar hebben ze nog elf jaar voor.

In afwachting blijf ik genieten van hun heerlijke brouwsels.

Succes!

 

Meer info

Brouwerij ‘t Verzet

Grote Leiestraat 117

8570 Anzegem

website

 

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Brouwerij 't Verzet

Morgen: Hotel Damier in Kortrijk