Seppe Nobels boek

Het kookboek van Seppe Nobels: smeken om gebruikt te worden

Ik heb zo van die kookboeken, waarmee het vanaf de eerste pagina volledig klikt. De recepten zijn haalbaar en kloppen. Mooie foto’s, niet te veel franjes. Simpel, duidelijk… De Essentie van Joost Arijs bijvoorbeeld. Het is een boek, waar ik tijdens het maken van desserts vaak naar terug grijp. Het eerste boek van Seppe Nobels is ook zo eentje. Ik was fan vanaf de eerste pagina.

Voor wie hem niet kent: Seppe Nobels is de chef en man achter het Antwerpse concept en restaurant Graanmarkt 13. Vanaf de opening waren de recensies lovend. Hij is een echte groenteman en werd daarom ook verkozen tot groentechef van het jaar. Tot op heden ben ik er nog niet geraakt, maar het staat wel degelijk op het lijstje.

Seppe Nobels boek

Vegetables that sparkle the conversation. Graanmarkt 13.

Het boek is sober. Niet te veel tekst, niet te veel blabla. De gerechten, daar gaat het om. Een korte inleiding wordt gevolgd door verschillende recepten, opgedeeld per groente. Zeventien in totaal, gaande van tomaat, pompoen, venkel, artisjok tot courgette. De duidelijke en best wel haalbare recepten worden geïllustreerd met mooie foto’s van Heikki Verdurme.

Samengevat: dit boek smeekt gewoon om vaak gebruikt te worden. En die smeekbedes, daar ga ik maar al te graag op in.

Seppe Nobels boek