Terugblik op een jaar zythologie en het plan voor volgend (school)jaar

Het eerste jaar zythologie is achter de rug. Zoals u weet, volg ik namelijk een cursus bierkenner, gelijkaardig aan wijnsommelier, maar dan met gerstenat. Het jaar is voorbij gevlogen. Niet alleen stegen mijn check-ins op Untappd van 0 naar 367 (naam: Hcdpierre). Ik leerde ook heel wat bij, gaande van hoe bier gebrouwen werd, tot wat voor hopsoorten er zijn, welke aroma’s je in bier vindt, waar die vandaan komen en waar je op moet letten bij een basis pairing. We kregen een VIP-bezoek bij Duvel, mochten zelf eens brouwen en namen in een kijkje in brouwerij De Kroon. Allemaal hoogst interessant.

brouwland
Copyright: Dominique Wilmots
Copyright: Dominique Wilmots
Copyright: Dominique Wilmots
Copyright: Dominique Wilmots
Copyright: Dominique Wilmots

 

Ja, ik heb me geamuseerd. Mijn lever misschien iets minder, maar goed. Echt een aanrader voor wie meer wil weten over die hopsapjes. Het tweede jaar ziet er trouwens ook veelbelovend uit. Op het programma: doorgedreven bier- en foodpairing, schenktips en de geschiedenis van het bier.

En toch doe ik niet verder…

Waarom?

Op aanraden van IR ga ik mijn koksopleiding verder afwerken. Tot vorig jaar, u mijn trouwe lezer weet dat, volgde ik de opleiding kok in Spermalie (link). Ik geraakte, door de verhuis naar Diest, niet verder dan hulpkok en de module streekgerechten. Nu blijkt dat ik de rest van de opleiding, mits een druk eerste trimester, op een jaar tijd kan afleggen op slechts 15 minuten rijden van Diest. Geen idee of ik er überhaupt iets mee ga aanvangen, maar dan heb ik dit alvast op zak. En de opleiding zythologie, die werk ik later wel af.

Dus wie weet, mag ik jullie vanaf volgend schooljaar weer doen watertanden met foto’s zoals deze!

 

spermalie

chocolademoeulleux 6815947995_4985361ccc_z

 

Wordt vervolgd!