spread, feta, dip, pesto

De fetapestospread van de Zichtbar!

Meneer, weet je toevallig wat er in die dipsaus zit?”  “Ja, mevrouw, ik heb die namelijk deze ochtend zelf gemaakt!” #Egoboost Tot tweemaal toe werd me gisteren de vraag gesteld. Daarom deel ik dan ook graag het recept.

Het zit namelijk zo. Ik werk als vrijwilliger mee aan de Zichtbar, een pop-upbar op de Citadel in Diest. Het is echt een leuk initiatief, waar ik graag aan mee help. Omdat er gisteren last-minute een spread bereid moest worden, haalde ik nog eens de blender boven. Ik wou iets fris. Dus ging ik voor een spread of dipsaus van feta met pesto, pistachenoten en veel verse kruiden. Dat het in de smaak viel, getuigde bovenstaande reactie.

spread2

 

Recept: spread van feta, pesto en pistachenoten

Deze dip is perfect als hapje met wat brood. Bovendien gezond, lekker én snel klaar. Altijd handig. Belangrijk: het is een “ongeveer-recept”. Ik heb niets afgewogen en maakte bovendien een veel grotere portie. Proef en smaak dus zeker goed af!

Ingrediënten:

200g feta, 1 teen look, olijfolie, peper, een beetje zout, 100 gram pistachenoten, basilicum, dille, platte peterselie, 2 el geraspte Parmezaan, 1 limoen

Werkwijze:

  1. Maak eerst de pesto. Pel een teen look. Mix fijn met peper, zout, 2/3 van de pistachenoten, wat basilicum, dille, peterselie en een flinke scheut olijfolie. Voeg de Parmezaan toe en mix kort. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  2. Verkruimel de feta en meng er een eerste deel van de pesto onder. Voeg eventueel nog wat eetlepels pesto toe tot het mooi gemengd en smaakvol is.
  3. Hak de rest van de pistachenoten grof. Hak ook nog platte peterselie, basilicum en dille grof. Voeg zeker een handvol vers gesneden kruiden en de pistachenoten toe aan de feta. Verfris met het sap van de limoen. Werk af met een scheutje olijfolie en smaak af met peper en zout.
  4. Serveer met wat brood

Tot op de Zichtbar!