Fourchette, culinair sterrenfestijn in Gent

Dat er in Gent iets culinair beweegt is duidelijk…

Het levende bewijs is het festijn Fourchette. Dit is een concept van vier Gentse “foodies”, nl. Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt (BLVD), Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**) en Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie). Het idee is eenvoudig: twee teams van telkens vier chefs maken elk een vijfgangenmenu. Je kiest je menu, je schrijft je in, alleen of met vrienden en geniet van een culinaire topavond.

Van tot in de puntjes gedekte tafels over open keukens waarin je alles kan zien tot overheerlijke gerechtjes, alles klopte en zal ook weer dit jaar kloppen. Dit jaar is er plaats voor 600 mensen per avond. Dat wordt dus 1800 couverts in totaal. Stevig.

 

 

 

Dit jaar gaan ze nog een stapje verder. Niet alleen bestaan de teams uit een paar kersverse sterrenchefs, er is telkens ook 1 gastchef per avond. Niet van de minste: Sang-Hoon Degeimbre (L’Air Du Temps**), Syrco Bakker (Pure C*) en niemand minder dan Peter Goossens (Hof van Cleve***).

De teams zelf zijn de volgende:

Menu 1
Bruut — Bruno Timperman
Veranda — Davy Schellemans
Boury ** — Tim Boury
Joost Arijs —Joost Arijs Patisserie en Chocolaterie

 

Menu 2
Castor *— Maarten Bouckaert
Ogst — Sebastien Wygaerts
Vrijmoed **— Michaël Vrijmoed
BLVD — Sam D’Huyvetter & Thomas Schmidt

Het is duidelijk: van 9 tot 11 maart 2018 verzamelt de crème de la crème van de gastronomie zich in de Eskimofabriek in Gent. Aanrader.

 

Inschrijven en meer info doe je via deze link.