Experiment: Hot Booze de Pierre

In mijn diepvries huist al sinds augustus een zak Noordkrieken, ook wel zure krieken genoemd. Ik kreeg ze van de schoongrootvader. Ik zag het niet zitten om deze kleine bessen allemaal te ontpitten, dus bleven ze in achteraan lade 4 zitten.

Een maand of twee geleden kocht ik mezelf een cadeautje: twee boeken, waaronder ‘Ambachtelijk culinair’.

gin-4 gin-2

 

Dit boek, een tip van Coolinary, vertelt over roken, zouten, bakken en conserveren. In dat laatste hoofdstuk ging het ook over sleedoorngin.

“Als ik nu eens die sleedoorn vervang door die Noordkrieken uit lade 4?”

Een korte navraag bij Edward Vanhoutte, ginexpert, bevestigde mijn vermoeden dat dit wel zou moeten lukken. Dus ging ik een tweetal maand terug aan de slag. Vier flessen Gordon’s werden aangeschaft. “Een serieus feestje in het vooruitzicht heeft die kerel.”, moet de vrouw aan de kassa gedacht hebben. Weckpotten werden vakkundig gesteriliseerd (hoe, lees je hier). De Noordkrieken werden uit de diepvries gehaald, en terwijl nam ik ook nog wat rabarber en Aziatische ingrediënten mee uit lade 3 en 2.

gin

Zo maakte ik drie variaties.

  1. Rabarber
  2. Noordkrieken
  3. Gember en citroengras

Geen idee tot wat het zal leiden. Ondertussen staan ze al twee maanden naast de Hot Cornichons de Pierre. Tijd dus dat ik ze eens ga proeven.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

 

gin-5