Leuven Innovation Beer Festival: niet gewoon weer wat bier

Toegegeven, ik ben een beetje fan van Hof Ten Dormaal. Waarom kon je hier al lezen (link). Na hun brand sloegen ze met verschillende bevriende brouwerijen de handen in elkaar en maakten een aantal collaboration brews. Twee voorbeelden zijn de kleppers ‘Vallen en Opstaan’ (De Molen) en ‘Amitié’ (Dochter van de Korenaar). Daarnaast werd voor de eerste keer een bierfestival op poten gezet.

“Nog een festival”, zie ik u al denken. Niets is minder waar. Dit festival had een prachtige, zeer internationale, line-up. Dit in tegenstelling tot veel typische Belgische festivals. Naar mijn bescheiden mening komt enkel ACB Festival van Alvinne qua line-up in de buurt. Alvinne kon ik niet bezoeken, dus wou ik zeker naar Leuven voor het initiatief van Ten Dormaal.

beerfestival

De Hoorn was gezellig ingericht met zestien simpele standjes. Net zoals de brouwerijen was ook het publiek zeer internationaal. Klaarblijkelijk was het ‘s zondags zeer druk geweest, maar wij gingen op maandag langs. Gelukkig voor ons was het dan iets minder druk en de afwezigheid van wachtrijen maakte het alleen maar gezelliger en gemoedelijker. Elke brouwerij had een stuk of vijf à zes bieren mee. Zelfs met maar zestien brouwerijen was er dus nog erg veel keuze. Stouts, IPA’s, zure bieren, voor ieder wat wils.

Wie zich echter verwachtte aan wat brave tripels of flauwe abdijbieren was eraan voor de moeite.

IMG_2534 IMG_2526 IMG_2599 IMG_2592 IMG_2559 IMG_2557 fotot-1

 

Wat ik allemaal gedronken heb, dat ontdek je maar op Untappd. Mijn drie toppers?

  1. Fulton St Blend coffee Ale (Goose Island Beer Co.)
  2. Aurora Australis II (Nøgne ø)
  3. Sour & Salt (Brekeriet)

De stukjes pens en kaas waren een welgekomen versterking halfweg de middag. Pluimpje ook voor het ijs van Antoine met zure van Tildonk. Echt een welverdiende proficiat aan Hof Ten Dormaal. Ik ben oprecht fan van dit festival. Kleinschalig, gezellig, mooie inrichting en een interessante lijst van bieren, zo heb ik graag.

Op naar editie twee!

Leuven Innovation Beer Festival from Hot Cuisine de Pierre on Vimeo.

 

Zie ook: het verslag van Belgian Beer Geek