zalm

Waar gaan we naartoe in 2017?

Op veel vlakken was 2016 was een kl*tejaar. Voor mij, online en real life, was het echter een hoogstaand jaar. Mijn terugblik kon u eerder al hier lezen.

Nu 2016 officieel achter ons ligt en de supermarkten aan gigakortingen bladerdeeghapjes, kerstversiering en gourmetschotels de deur uit jagen, is het tijd om vooruit te kijken.

Vooruit kijken naar waar ik in 2017 naartoe wil.

Eerst en vooral wil ik naar Loksbergen. 2017 wordt dus hopelijk het jaar waarin ik, voor altijd een trotse West-Vlaming, na Oost-Vlaming en Vlaams-Brabander nu een beetje Limburger word. De verbouwing is volop bezig, het piekmoment is verschoven van januari naar maart. Spannende weken wachten op ons. Alle geluk hebben we schatten van grootouders (bij wie we gaan intrekken) en een (schoon)familie die er altijd staat voor ons en peuter ML. Een beetje complimenten om het jaar te starten kunnen nooit geen kwaad. Wordt – ik mag het hopen – vervolgd.

Verder wil ik naar het buitenland. Samen met ML en I uiteraard. Hoe, wat of wanneer, dat zien we dan wel. Een leuk reisje behoort echt wel tot de speerpunten. Al moet er natuurlijk eerst verbouwd worden.

Meer tijd besteden met ML (en I), een beetje afkicken van mobiele toestellen, meer offline gaan doen en een knaller van een Vaderklap boek publiceren (lees meer), zijn allemaal persoonlijke niet-HCDP-gerelateerde richtdoelen.

 

fancy dessert

 

Laat ik me echter even toespitsen op Hot Cuisine de Pierre. Dat is uiteindelijk de reden, waarvoor u hier bent, niet waar?

1. Fancy dessertjes

In 2016 waren de zoete zondes meestal beperkt tot kleine lekkernijtjes zoals dit tarte tatin-hapje. Een echt fancy dessertje was er niet. Eenvoudig is natuurlijk minstens even lekker, dat weet ik wel. Ik vind het alleen soms eens leuk om mezelf uit te dagen en een mooi bordje te presenteren. Het vraagt goesting, veel tijd en een regeling met ML, dus hoe vaak dit zal voorvallen in 2017, moeten we nog zien. De eerste creatie is wel al een feit. Zie boven mijn oudjaarsdessert. Het recept van dit bordje ontdek je één dezer dagen.

2. Oerbereidingen

Roken, traag garen, op het vuur en andere oerbereidingen wil ik net zoals vorig jaar verder uitbouwen. Eenmaal verhuisd heb ik er meer de plek voor. Verwacht je dus ook in 2017 aan traaggegaarde ribbetjes, lamsbouten en andere betere vleesjes.

Onder die oerbereidingen vallen verder de kruidengins, opgelegde augurken en zo meer. Het staat allemaal alvast op het to-dolijstje in mijn hoofd.

 

zuur-feestjes-1

 

3. Naar buiten

Vooraleerst wil ik meer naar buiten in mijnen hof. Waarschijnlijk zal ik het me nog beklagen, maar na de verhuis beschik ik over een lapje grond. Niet alleen is het ideaal om me even af te zonderen van de online wereld en me al dan niet samen met ML terug te trekken in de wondere wereld van de tuin. Het is ook de kans om die groene vingers op te graven. Gelukkig is er een grootvader onder wie zijn vleugels ik de nobele kunst der moestuinieren en gras afrijden kan aanleren.

Verder wil ik met Hot Cuisine de Pierre naar buiten. De echte wereld in. Tuinfeestjes, kookduetten of wie weet een dessertbattle, het kan allemaal.

4. Verhalen

In 2017 zal er zeker plaats zijn voor een lokale wijnmaker, bierbrouwer, topslager, kaasrijper of een ander boeiend portret. Vorig jaar leerde ik nu eenmaal enorm veel interessante mensen en plaatsen in binnen- en buitenland kennen. Hopelijk breien we hier terug een vervolg aan.

 

Jura
2016. Op zoek naar natuurwijnen in de Jura.

 

Tenslotte wil ik dat fotografieniveau verder omhoog krikken, jullie verrassen met boeiende aparte receptjes en verblijden met interessante artikels.

 

Samengevat: 2016 was top. 2017 wordt (een) topper.

 

Tot snel!

P.