2015, een superboerenjaar

De eerste week van 2016 is alweer voorbij. Het jaar 2015 liep als een sneltrein. Tijd dus voor de jaarlijkse terugblik op wat 2015 me bracht. Wees gerust, ik hou het kort.

In mijn Hot Plan de Pierre had ik het over vier pijlers: aandacht voor ambacht, coole projecten, interessante content en een duurzame verantwoorde levensstijl. Het was een ambitieus plan, maar ik nam enige voorzichtigheid in rekening.

 

 

omdat ik geen glazen bol heb en dus niet weet wat de toekomst brengt en zeker niet hoe de combinatie HCDP en ML zal uitdraaien.  (uit Hot Plan de Pierre 2015)

Ik ben me er terdege van bewust dat het een heftig jaar wordt. Daar zorgt ML wel voor. (uit Hot Plan de Pierre 2015)

 

Wel, heftig was het zeker. En inderdaad, dat is voor een groot deel te danken aan ML. De combinatie ML-HCDP lukte wonderwel. Het bewijs: gemiddeld twee artikels per week. Terug naar de heimat, Pipa’s Moestuin, op zoek naar passie in de Kempen, het zijn interessante verhaaltjes (denk ik). Weekend Knack beloonde die regelmaat en boeiende verhalen bovendien met een nominatie voor hun Blog Awards. Interessante content: check.

hotcuisinedepierre_full

 

Coole projecten waren er ook. Het Verzet viert de Ronde en het Kookduet waren twee topevenementen. Koken voor meer dan 60 man en nadien horen dat iedereen tevreden is, altijd goed. Kleinschalige eventjes waren er ook: cider maken, een whisky-avond en de talrijke gezellige dinertjes onder vrienden bij ons thuis. Teveel om op te noemen.

De cornichons kwamen terug, ik infuseerde verschillende keren gin, werkte mee aan het boek van Dierendonck, draaide er zwarte pensen en rookte een eerste keer. Respect voor ambacht, ik dacht van wel.

Verder probeerden we iets minder vlees te eten en dan vooral vlees van degelijke kwaliteit en goeie oorsprong. Dat lukte. Het minder weggooien bleef een probleem en staat dan ook bovenaan het lijstje van aan te pakken puntjes. Duurzaam en verantwoord, we doen ons best.

Ik kookte enorm veel. De combinatie driemaal kookles, VTM Koken en HCDP zorgde voor een gigantische lijst aan gemaakte gerechten. Decadent veel eigenlijk. Ik bezocht ook een paar supercoole restaurants, zoals L’air du temps, Vrijmoed, the jane, Souvenir, 6 zinnen, fleur de sel, atelier de bossimé, …. Te veel om op te noemen. Tussendoor zakten we af naar Den Haagde Walen, Rotterdam, Kopenhagen, de Jura en Lanzarote. Ik had niet durven dromen dit allemaal met ML te kunnen doen.

Tenslotte leerde ik een pak nieuwe leuke mensen kennen. De gebroeders Jacobs met wie ik voor de fun bier brouwde en cider maakte, Viljalmur en Joke van Souvenir, Alex van Fleur De Sel, de dames van Alle Dagen Honger, Erwin van Wannes Raps, Jordy van De Kleine Chef, de mannen en vrouwen van D’Oranje Giraffen in Diest, kortom zot veel coole mensen.

Dan rest me alleen nog jullie te bedanken: voor het enthousiasme, de positieve respons. Op naar 2016!

Mijn allerlaatste woorden richt ik aan IR en ML voor het geduld, de flexibiliteit, het wachten met beginnen eten tot ik een foto nam, het aanvaarden dat het huis telkens een puinhoop was en het eindeloos aanhoren van mijn gepraat over eten. Merci!!